27 серп. 2018 09:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

382

0

У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами

У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами

 У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами


У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами

 Ще в давні часи люди лікувалися водою. Наші пращури додавали у ванну трави, квіти, молоко і мед. Такі цілющі процедури стали не менш популярними і в наш час. Санаторій «Поділля», що в Хмільнику», відомий в Україні та за кордоном унікальною радоновою водою, що оздоровлює організм та допомагає побороти безліч недуг.

Завідувач ванного відділення Антон Сивак розповідає, що перед процедурою хворі обов’язково проходять обстеження. Лікарі санаторію розробляють індивідуальну програму для кожного пацієнта, враховуючи всі можливі протипоказання. Лікувальні ванни підходять практично для всіх, головне – обрати свій тип.

Радонові ванні є ефективним методом лікування, який базується на застосуванні повітря або води, збагачених радоном.

Процедура може використовуватися в якості профілактичної. Вона здатна зміцнити м'язи, розслабити судини, активізувати регенеративну активність. Вирішити проблеми з серцево-судинною системою можуть сухі радонові ванни.

Такі процедури користуються попитом у санаторії «Поділля». Вони ефективні при цукровому діабеті, порушеннях обміну речовин. Хороший засіб боротьби з хворобами опорно-рухової системи. Ванни покращують функціонування серця, стабілізують артеріальний тиск, втамовують біль і заспокоюють нервову систему. Радонові ванни успішно застосовуються в якості лікування нейродермітів, дерматитів, екзем та інших хвороб.

Радон – це слаборадіоактивний інертний газ, що зустрічається на Землі в дуже невеликих кількостях. Особливу цінність мають мінеральні джерела, які можна використовувати для бальнеологічного лікування багатьох хвороб. Унікальною місцевістю, де в 1930-х роках були відкриті радонові води, є Північний захід Вінниччини. Саме тут, в м. Хмільник, вже багато десятиліть працює санаторій «Поділля», лікування в якому базується на радонотерапії.

У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами

Вуглекислі ванни. Через шкіру вуглекислий газ потрапляє в організм. Він розширює судини, прискорюючи рух крові, газ впливає навіть на найдрібніші капіляри. Як підсумок: розрідження крові; припиняються застійні процеси.

Все це можна назвати прекрасною профілактикою тромбозу. Використовують сухі вуглекислі ванни і для схуднення.

За словами Антона Сивака, важливим моментом при лікуванні серцево-судинних захворювань, є відсутність гідростатичного тиску, який чиниться при прийомі звичайних водних ванн. Іншими словами, відсутність механічного впливу на організм рідини в значній мірі полегшує проведення процедури.

Вуглекислі ванни можуть бути відмінним помічником у відновленні шкіри, наприклад, після опіків.

Хвоя має оздоровлюючий ефект. У санаторії «Поділля» він подвійний, адже сам заклад знаходиться серед сосон і ялин. Хвойні ванни здатні заспокоїти організм людини. Вони зміцнюють захисні сили, підвищують імунітет, благотворно впливають на стан шкіри і центральну нервову систему. Ванни особливо незамінні при гострих респіраторних захворюваннях.

Крім цього, ароматичні сполуки проникають в дихальні шляхи. Потрапляючи на слизові оболонки, вони надають бактерицидну і протизапальну дію. Хвойні ванни добре зарекомендували себе у комплексному лікуванні: бронхолегеневих, нервових розладів, ендокринних порушень, серцево-судинних захворювань, хвороб опорно-рухового апарату…

Скипидарні ванни - це особливий лікувальний метод, при якому людина приймає ванну з додаванням натурального скипидару, який отримують зі смоли хвойних дерев. Скипидар має три основні лікарські властивості: протизапальну, антисептичну і регенеруючу. В деякій мірі речовина виробляє і знеболювальну дію.

Процедура поліпшує кровопостачання всіх органів і тканин в організмі; зміцнює стінки судин; відновлює обмін речовин; нормалізує кров’яний тиск; виводить токсини; поліпшує кисневий обмін в організмі.

Лікарі санаторію «Поділля» рекомендують бішофітові ванни для лікування гіпертонії, ішемії, недуг опоно-рухового апарату, стресового стану і депресії, запальних процесів сечостатевої системи, гормональних збоїв і відновлення після травм.

Бішофіт - це природний мінерал, що містить магній, йод, кальцій, кремній і безліч інших складових. Клінічні дослідження показали, що в ньому присутні близько 70 мікроелементів. Саме завдяки такому складу і пояснюється його користь для організму. Він легко розчиняється у воді, чим ідеально підходить для ванних процедур.

Перлинні ванни стимулюють кровообіг, нормалізують артеріальний тиск, допомагають зняти болі в спині й ревматичні симптоми, благотворно діють на нервову систему, знімають м’язову напругу. Крім цього процедура допомагає в боротьбі з безсонням і знімає стрес.

Під час процедури на дно ванни укладається решітка, через неї пропускається повітря, що нагнітається за допомогою компресора. Тонкі металеві трубки з отворами утворюють у воді безліч великих бульбашок повітря. Вони схожі на перли, що переливаютсья, тому ця процедура і отримала таку поетичну назву. Водяні струмені, змішуючись з бульбашками повітря, масажують занурене у воду тіло.

Вихрові ванни - це процедура, при якій на пацієнта впливають природні маломінералізовані води, що покращують загальний стан під впливом масування вихровими потоками води. Після сеансу покращується крово-і лімфообіг, мікроциркуляторні процеси, стимулює обмін речовин в тканинах. Дану методику застосовуються при захворюваннях хребта і суглобів.

У санаторії «Поділля» розробили систему підводних масажів і лікувальних душів.

У санаторії «Поділля» пацієнтів лікують цілющими ваннами - фото 2

За цілющим повітрям, радоновою водою і спокоєм – приїжджайте в один з кращих курортів України – санаторій «Поділля». Знаходиться він у зеленій зоні невеличкого містечка Хмільник, що на Вінниччині. Природа, сонце, оздоровлення і хороший сервіс – ідеальний варіант для літньої відпустки! Бюджетний відпочинок, який сподобається і вашому організму, і гаманцю.

Нагадаємо, що санаторій – це не обов’язково лікування. Фахівці пропонують цілий спектр процедур, які покращать ваше самопочуття і загартують імунітет. Приїздити можна цілою сім’єю. Цікаве дозвілля тут приготували для будь-якої вікової категорії.

Адреса санаторію «Поділля»: вул. Курортна, 10, м. Хмільник, Вінницької області, інд. 22000

Відповіді по медичним питанням:

+38 (098) 93-34-366 (Київстар)
+38 (066) 16-12-113 (MTC)

Відділ реєстрації та реалізації путівок:
+38 (04338) 2-44-31
+38 (067) 23-23-415 (Київстар)
+38 (063) 68-55-053 (Life)
+38 (095) 63-59-606 (MTC)
+38 (04338) 2-31-02 (Факс)