17 трав. 2019 10:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

588

0

У санаторії «Поділля», що в Хмільнику, успішно лікують подагру

У санаторії «Поділля», що в Хмільнику, успішно лікують подагру

У санаторії «Поділля», що в Хмільнику, успішно лікують подагричний артрит.


У санаторії «Поділля», що в Хмільнику, успішно лікують подагру

Подагра – хвороба, що вражає суглоби, спричиняючи сильний біль та запалення. Найчастіше вона починається з гострого нападу. Раптово виникає запалення одного або декількох суглобів. У більшості випадків уражається суглоб великого пальця стопи, іноді – колінний, гомілковостопний або інші суглоби. У санаторії «Поділля», що в Хмільнику, успішно лікують подагричний артрит.

Як розпізнати хворобу та боротися з нею, розповів заступник директора з медичної частини Леонід Марчук.

«Під час подагри виникає гострий біль, який дуже важко терпіти ( слово «подагра» з грецької мови перекладається як «нога в капкані»). Найчастіше напад починається вночі. Біль, який швидко прогресує, супроводжується почервонінням суглоба, набряком, що вражає всю стопу. Нерідко підвищується температура тіла, з'являється озноб. Будь-які рухи викликають біль. Гострий напад подагри триває від 3 до 7 днів. Після цього людина почувається добре, але потім напади періодично повторюються. Таким чином, виникає хронічний подагричний артрит», - говорить фахівець.

Він зазначає, що виникнення нападів здебільшого пов’язане з порушенням режиму харчування, тому у санаторії «Поділля» розробили спеціальну дієту для пацієнтів. Лікарі рекомендують виключити з раціону білкову їжу – м'ясні продукти, деякі морепродукти, сою, сочевицю, горох, боби. Також необхідно дотримуватися питного режиму – на день випивати до 1,5-2 л рідини. З напоїв можна вживати фруктові, овочеві соки, неміцний чай, молоко, лужну мінеральну воду. Слід обмежити вживання кухонної солі. Протипоказані алкогольні напої, оскільки алкоголь перешкоджає виведенню сечової кислоти з організму.

Курорт «Поділля» у Хмільнику славиться своєю радоновою водою. Цілющі ванни і компреси застосовують також при подагричному артриті – пацієнти швидко помічають позитивний результат.

Альфа-випромінювання радонових ванн підвищує активність ферментних систем, особливо, у синовіальній оболонці суглобів, у зв'язку з чим посилюється місцевий кровообіг, поліпшуються трофічні процеси в тканинах суглобів, їх здатність до регенерації, при цьому зменшуються або зникають болі в суглобах.

Висококваліфіковані фахівці санаторію практикують також лікування грязями, ультразвуком, електрофорезом, озокеритом, магнітотерапію, а також лікувальною фізкультурою та масажем. Всі процедури проходять успішно і дозволяють хворим відчувати себе набагато краще.

Термін лікування хворих на подагру залежить від періоду тяжкості, форми хвороби. У санаторії «Поділля» розробили комплексну терапію, що допомагає оздоровитися і повернутися до звичного життя.

Нагадаємо, що у санаторії «Поділля» ефективно лікують остеохондроз, артрит та інші хвороби опорно-рухового апарату.

Грижі хребта лікують без операцій.

Читайте також: Цілющі ванни для всього організму. У санаторії «Поділля» опорно-руховий апарат лікують бішофітом.

Адреса санаторію «Поділля»: вул. Курортна, 10, м. Хмільник, Вінницької області, інд. 22000

Відповіді по медичним питанням:

+38 (098) 93-34-366 (Київстар)

+38 (066) 16-12-113 (MTC)

Відділ реєстрації та реалізації путівок:

+38 (04338) 2-44-31

+38 (067) 23-23-415 (Київстар)

+38 (063) 68-55-053 (Life)

+38 (095) 63-59-606 (MTC)

+38 (04338) 2-31-02 (Факс)