16 трав. 2019 14:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

137

0

У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно

У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно

Дорожники обіцяють відремонтувати шлях протягом року


 У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно

Вантажівки вщент розбили дорогу у селі Михайлівка Гайсинського району на Вінниччині. Люди двічі перекривали її, але це не зупинило тягачі. Селяни бідкаються, адже шлях, який ще зо п’ять років тому був придатний для пересування у населеному пункті, нині у суцільних ямах. І найбільше їх біля місцевих дитячого садочка та школи. Із такою скаргою до редакції Вінниця.info звернулися мешканці цього села.

«Поряд з лісом траса міжнародного значення, вона на стільки розбита, що транспорт їде тепер нашим селом. Бо так зручніше. І автобуси, і легкові, і вантажні машини. І так приблизно зо п’ять років. Розбили у нас дорогу біля школи та дитячого садочка. Великий важкий транспорт йде через наше село. Так їдуть, аж хати трясе! Двічі збиралися, перекривали дорогу. Але, як нам пояснила поліція, яка приїздила на місце, ми не маємо права перекривати дорогу. Тому почали писати заяви на сільську раду, на обласні інстанції, які займаються цим питанням. Нам пообіцяли, що хоч поставлять знаки обмеження швидкості руху біля навчальних закладів. Заборони проїзду вантажівок. І знаки, що дорогою пересувається худоба. Ще обіцяли, що дороги будуть ремонтувати. Якщо це не буде виконано, ми знову будемо вимушені йти на пікет. Ми будемо захищати своє село. Бо пішли тріщині в хатах на дві руки. Розбилася дорога, що вже на греблі перейти біля дитсадочка немає де. Коли дощ, болото, калюжі», - зауважила телефоном мешканка Михайлівки Тамара Василівна.

 У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно

Редакція Вінниця.info спробувала розібратися у проблемі. Аби зрозуміти, чому водії їдуть через Михайлівку, хоч поряд є траса міжнародного значення, ми звернулися до Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. Там зазначили, дорогу, яка пролягає через шлях М-12, незабаром мають капітально відремонтувати.

«Цей напрямок входить до транснаціонального коридору «Go Highway» - автобан, що з’єднає Балтійське і Чорне море. На Вінниччині в поточному році на 90% завершиться ремонт. Цьогоріч область отримала рекордне фінансування у розмірі 2,8 мільярди гривень. З них 2,3 млрд. гривень. виділено на ремонт 17 об’єктів, сумарною протяжністю 72,6 км. Чотири ділянки капітального ремонту найбільш зруйнованих ділянок за містом Гайсин в напрямку Черкаської області. Також в планах ремонт трьох мостів та 12 об’єктів поточного ремонту», - пояснив начальник Служби доріг області Ігор Корольчук.

Поки цей шлях по М-12 не відремонтували, водії по правилам дорожнього руху можуть їхати через Михайлівку. Адже напрямок у цій ділянці дійсно не транспортабельний. Тому вимушено і обирають шлях через село. У мапі він внесений, як дорога місцевого значення. Але проблема у тому, що сільське дорожнє покриття має 5 сантиметрів. Через навантаження воно не витримало.

«Частина знаків встановлена. Це по обмеженню тоннажу по містку, біля школи, обмеження швидкості на в’їздах до села. Готуються знаки про заборону в’їзду вантажного транспорту. Ці знаки вже замовлені. Та будуть встановлені», - розповів Вінниця.info Олександр Шарандак з Гайсинського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області.

В обласному управлінні дорожнього господарства про проблему селян знають. Там запевняють, протягом року її вирішать. Наразі офіційно на сайті Вінницької ОДА виставлений документ, який повідомляє про плани ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, фінансове забезпечення яких у 2019 році здійснюватиметься за рахунок коштів державного дорожнього фонду.

За підсумками засідання Комітету погоджено перелік об’єктів поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінницької області. Серед них є також і Михайлівка.

 У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно  - фото 2

 У селі на Вінниччині дорогу розбили вантажівки, бо по магістралі їхати незручно  - фото 3

Вінниця.info