27 жовт. 2021 10:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

165

0

У селі на Вінниччині кримські татари планують розводити рибу та овець

У селі на Вінниччині кримські татари планують розводити рибу та овець

У селі Нова Гребля мешкають 157 кримських татар


У селі на Вінниччині кримські татари планують розводити рибу та овець

У селі Нова Гребля, що входить до Калинівської громади на Вінниччині, мешкають 157 кримських татар. 30 сімей розмістилися у гуртожитку, який розрахований на дві сотні осіб. 26 жовтня до них завітали Повноважний посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гульдере та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Ця зустріч відбулась у рамках міжнародного «Проєкту надання підтримки у сферах охорони здоров’я та соціальних послуг».

Про це повідомляють у Калинівській міській раді.

«До нас прибули також: голова благодійного фонду «Фонд національного добробуту Криму» Ленур Мамбетов, координатор проєкту міжнародної допомоги «Проєкту надання підтримки у сферах охорони здоров’я та соціальних послуг» Джунейта Есмера. В рамках візиту гості зустрілися із Калинівським міським головою та підписали акт виконаних робіт по завершенню ремонту гуртожитку, в якому проживають переселенці з тимчасово окупованого Криму, у Новій Греблі. Наразі, працівники підрядної фірми зробили капітальний ремонт даху гуртожитку, замінили систему каналізації, провели внутрішній ремонт приміщення. Зауважимо, що 17 червня Калинівський міський голова підписав угоду про співпрацю із Турецьким Агентством зі співробітництва та координації ТІКА», - йдеться у повідомленні.

У селі на Вінниччині кримські татари планують розводити рибу та овець

У селі на Вінниччині кримські татари планують розводити рибу та овець - фото 2

Редакція Вінниця.info розпитала старосту Нової Греблі Віталія Порхуна про те, як живеться у їх селі кримським татарам. Зауважимо, після анексії Криму, для вимушених переселенців, там виділили для поселення триповерховий гуртожиток на 200 осіб.

«Цей гуртожиток раніше був для студентів місцевого ПТУ. Наразі, тут живуть 157 кримських татар. З них 80 дітей до 16-річного віку. А загалом, три десятки сімей. Протягом літа, у триповерховому приміщенні, замінили дах, відремонтували коридори. Є всі умови для комфортного життя. Також люди хочуть заробляти. Вже було обговорення про оренду ставка. Кримські татари планують розводити рибу. А наразі, придбали для розведення 25 овець та орендують приміщення на місцевій фермі», - зауважує Віталій Леонтійович.

Зауважимо, у Новій Греблі також реалізували американсько-український проєкт реконструкції дитячого садочка.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Калинівська міська рада.