24 квіт. 2019 11:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

61

0

У Стрижавці люди затримали браконьєра, який хотів застрелити качку в гнізді

У Стрижавці люди затримали браконьєра, який хотів застрелити качку в гнізді

Порушнику загрожує штраф, суд визначить, чи позбавляти його права на здійснення полювання.


У Стрижавці люди затримали браконьєра, який хотів застрелити качку в гнізді

23 квітня, близько 7 години ранку, мешканці села Стрижавка Вінницького району затримали браконьєра. У «сезон тиші» він намагався застрелити качку у гнізді, що сиділа на кладці яєць. Порушнику загрожує штраф, суд визначить, чи позбавляти його права на здійснення полювання.

Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Перехожі почули постріли на річці Південний Буг, і знаючи, що у сезон появи майбутнього потомства полювання заборонене, затримали громадянина. У порушника вилучили зареєстровану нарізну зброю. Мисливствознавець ДП «Вінницький лісгосп» склав протокол про порушення правил полювання. Було вилучено зброю та набої до неї.

«Порушник не просто знехтував елементарні та загальновідомі правила полювання, намагаючись добути дичину в сезон тиші, коли народжуються малюки у всіх видів тварин. Він проявив нечуване блюзнірство, святотатство, намагаючись застрелити качку-самку, яка сиділа на гнізді з майбутнім виводком. Таким чином він міг позбавити життя близько десятка птахів, - зазначив завідуючий сектором мисливського господарства Вінницького ОУЛМГ Василь Мельник.

На жаль, чинне законодавство передбачає максимальний розмір штрафу всього 1020 грн., адже за фактом добутої дичини не було», - зазначає Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Порушника буде притягнуто до адміністративної відповідальності, але лише суд визначить, чи буде конфіскація зброї, чи позбудеться порушник права полювання терміном до 3 років.

Вінниця.info