24 листоп. 2020 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

468

0

У святкуванні Дня української хустки участь беруть цілими родинами. Фото і відео

У святкуванні Дня української хустки участь беруть цілими родинами. Фото і відео

Приєднатися до свята може будь-хто. Достатньо надіслати організаторам фото та відео з використанням у кадрі української хустки


У святкуванні Дня української хустки участь беруть цілими родинами. Фото і відео

7-го грудня у Вінниці вдруге відбудеться святкування Всесвітнього Дня Української Хустки. Взяти участь у ньому вже погодилися кілька тисяч жительок області та інших регіонів України. Чекають учасниць не менш ніж з двадцяти країн світу. Через карантинні обмеження подія пройде у режимі он/офлайн та прямого ефіру.

«Свято Хустки вперше пройшло минулого року. Приємно зауважити, що ідея народилась саме у Вінниці. Торік з нами відзначали цей День понад мільйон учасниць з 20-ти країн світу. Були задіяні практично всі континенти. Мало де є такий куточок на Землі, де б не жила представниця з України», - розповідає Вінниця.info засновниця свята Людмила Станіславенко.

Приєднатися до свята може будь-хто. Достатньо надіслати організаторам фото та відео з використанням у кадрі української хустки і додаванням #ДУХ #Всесвітній_День_української_Хустки #УкраїнськаХустка #КУЖ.

«Цього року ми вирішили удосконалити ідею святкування. Додали тематику, де головний меседж – сила жіночого роду, яка передається з покоління у покоління. Пропонуємо учасницям фотографуватися та знімати відео в Хустках цілими родинами. Ми зробили так з моєю мамою, донькою та невісткою. Це саме може зробити кожна родина. Головне ще раз нагадати що жінки – це мудрі і мужні представниці України. Саме через родинну Хустку ми мріємо об’єднати силу жіночих поколінь! Проводити «ДУХ» ми будемо разом з управлінням культури при Вінницькій ОДА», - зауважує Станіславенко.

У святкуванні Дня української хустки участь беруть цілими родинами. Фото і відео

Заявки (фото та відео) на участь приймають до 1 грудня.

«До нас вже сотнями надходять фото з різних населених пунктів області. Днями мають пройти міжнародні збори КУЖ з найкращими жінками з різних куточків світу. Саме їм я запропоную підримати нас і записати звернення мовами їх країн. Згодом, плануємо об’єднати фото і відео в один кліп. До слова, цього року до Дня Української Хустки наша вінничанка Віра Майборода написала пісню, яку ми плануємо разом заспівати і яка вперше прозвучить на святкуванні», - пояснює Станіславенко.

У святкуванні Дня української хустки участь беруть цілими родинами. Фото і відео   - фото 2

Святкування у Вінниці, яке відбудеться 7 грудня, для обмеженої кількості осіб проведуть у місцевому Ляльковому театрі. Через карантинні обмеження прийняти всіх охочих немає можливості. Тому було вирішено провести захід у режимі прямого включення. Проводити його буде незмінна ведуча та співорганізатор Любов Завальнюк.


Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info