3 серп. 2010 10:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

42

0

У Тимошенко вирішили перевірити своїх людей на міцність

У Тимошенко вирішили перевірити своїх людей на міцність

"Батьківщина" проведе праймеріз напередодні місцевих виборів у регіонах


У Тимошенко вирішили перевірити своїх людей на міцність

Метою проведення праймеріз в партії "Батьківщина" є "перевірка потенційних кандидатів на міцність і якість".

Про це йдеться в методичних рекомендаціях центрального штабу партії Юлії Тимошенко, в яких міститься механізм проведення праймеріз напередодні місцевих виборів у регіонах, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Кожен бажаючий бути включеним до списку кандидатів повинен пройти спеціальний тест, який підтверджує його потенціал для участі у виборах", - йдеться у документі.

Для цього кандидату необхідно зібрати певну кількість підписів місцевих жителів (не менше 10%) і однопартійців (не менше 20%), які постійно проживають на території відповідної місцевої ради.

Після цього місцева організація партії повинна розмістити "на стендах у місцях масового перебування людей" оголошення із зазначенням дати, часу і місця проведення попередніх партійних виборів і обов'язково запросити на них місцеві ЗМІ.

"Обрання кандидатів проводиться шляхом відкритого голосування, по закінченні якого підводиться підсумок і складається рейтинговий список", - уточнюється в рекомендаціях.

"У період з 9 по 15 серпня в населених пунктах в місцях скупчення людей будуть встановлені мобільні пункти (намети), в яких місцеві жителі зможуть ознайомитися з складеними за результатами праймеріз попередніми списками кандидатів", - йдеться у документі.

На бланку під прізвищем кожного кандидата всі охочі з числа місцевих жителів зможуть зробити позначку про підтримку або непідтримку кандидата або написати про нього окрему думку.

З тексту рекомендацій випливає, що після громадського обговорення на засіданні бюро облорганізації партії буде сформовано остаточний список кандидатів і до 27 серпня він буде поданий до виконавчого секретаріату політради партії.

У документі також описані критерії та вимоги до кандидатів, пише видання. Зокрема, "чітке розуміння мети перебування в депутатському корпусі" і підбірка матеріалів ЗМІ "з висвітленням результатів діяльності".

У той же час БЮТівець Роман Забзалюк зазначив: "Вказівки центрального штабу носять рекомендаційний характер. Це перша спроба провести попередні вибори, тому я не виключаю, що кожна партійна організація підійде до цього питання творчо".

 

Українська правда


0
0