16 верес. 2021 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

131

0

У торговельних центрах встановлять камери для контролю маскового режиму

У торговельних центрах встановлять камери для контролю маскового режиму

ВООЗ запустить найближчим часом пілот про деперсоналізований моніторинг стану ситуації з дотриманням протиепідеміологічних вимог


У торговельних центрах встановлять камери для контролю маскового режиму

У торговельних центрах почнуть встановлювати спеціальні камери, за допомогою яких вестиметься контроль дотримання маскового режиму.

Про це в інтерв’ю Liga.net розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Чиновник зазначив, що ВООЗ запустить найближчим часом пілот про деперсоналізований моніторинг стану ситуації з дотриманням протиепідеміологічних вимог.

«Будуть встановлені спеціальні камери у торговельних центрах на рівні областей країни, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски чи не дотримуються соціальних дистанцій», – каже Кузін.

Він додав, що переконуватиме органи місцевого самоврядування дотримуватися карантинних обмежень.

«За час перебування України в «зеленій» зоні бачимо багато порушень. Тут будемо працювати з Нацполіцією, щоб забезпечити активніший контроль за дотриманням маскового режиму».

Головний санітарний лікар навів приклад, що лише за 13 вересня правоохоронці склали 583 постанови за порушення маскового режиму. А з травня їх було приблизно 350 тисяч.

Нагадаємо, у Вінницькій області зростає кількість хворих на коронавірус, а також госпіталізацій. Станом на 16 вересня динаміка рівня госпіталізацій становить 69,8% при визначеному показнику 50%.

За добу виявили 185 нових випадків. Це вперше за кілька місяців така велика кількість хворих. Вакцинувались – 1 955 людей.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info