23 груд. 2019 09:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

157

0

У трьох ОТГ на Вінниччині відбулися перші вибори

У трьох ОТГ на Вінниччині відбулися перші вибори

22 грудня, в Україні відбулися перші вибори депутатів та голів до 86 новостворених об’єднаних територіальних громад


У трьох ОТГ на Вінниччині відбулися перші вибори

Вчора, 22 грудня, в Україні відбулися перші вибори депутатів та голів до 86 новостворених об’єднаних територіальних громад. На Вінниччині керівників обирали в 3 нових об’єднаних громадах: Гавришівській сільській ОТГ Вінницького району;Войнашівській сільській ОТГ Барського району; Махнівській сільській ОТГ Козятинського району. Вінницька область є першою за кількістю громад, що приєднуються до існуючих ОТГ.

Про це повідомила у «Фейсбук» народна депутатка Лариса Білозір.

«…Охочих бути обраним на посаду сільського голову в новостворені ОТГ виявилося було чимало – загалом 22 претендента. Ще 277 осіб балотувалися в депутати сільських рад.

Крім того, відбулися додаткові вибори депутатів до 33 сільських та селищних рад по всій території держави.

На моєму 15 окрузі додаткові вибори депутатів відбулися в Томашпільській ОТГ після приєднання села Вила та Вапнярській ОТГ після приєднання села Високе.

До речі, для Томашпільської об’єднаної громади це не перші вибори в цьому році. 11 депутатів від 8 нових територіальних громад було обрано 29 червня. Таким чином громада стала своєрідним рекордсменом за числом бажаючих приєднатися до її складу.

Загалом в неділю на Вінниччині дообирали депутатів до селищних та сільських рад 6 об’єднаних громад:

Вапнярської селищної ОТГ

Томашпільської селищної ОТГ

Вороновицької селищної ОТГ

Якушинецької сільської ОТГ

Глуховецької селищної ОТГ

Іванівської сільської ОТГ

Вінницька область є першою за кількістю громад, що приєднуються до існуючих ОТГ. Це вкотре доводить успішність децентралізації та досягнення об’єднаних громад. Навіть ті сусідні території, що не змогли спершу наважитися на об’єднання, побачивши результати діяльності ОТГ вирішили приєднатися та спільно планувати подальший розвиток в новому статусі», - йдеться в дописі Лариси Білозір.

Вінниця.info