3 лип. 2019 13:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

90

0

У трьох районах Вінниччини ліквідовують наслідки вчорашньої негоди: знеструмило 96 населених пунктів

У трьох районах Вінниччини ліквідовують наслідки вчорашньої негоди: знеструмило 96 населених пунктів

2 липня в трьох районах Вінниччини – Чернівецькому, Томашпільському та Тульчинському районах, відбулося погіршення погодних умов


У трьох районах Вінниччини ліквідовують наслідки вчорашньої негоди: знеструмило 96 населених пунктів

2 липня в трьох районах Вінниччини – Чернівецькому, Томашпільському та Тульчинському районах, відбулося погіршення погодних умов, внаслідок чого було повалено дерева, знеструмило населені пункти, пошкоджено дахи будівель. Нині на місцях працюють комісії із надзвичайних ситуацій і оперативні штаби.

За інформацією обленерго було обірвано 71 лінію 10 кВ та знеструмлено 96 населених пунктів. Станом на ранок 3 липня, подано напругу до 39 населених пунктів, підключено 222 трансформаторних підстанції.

«В результаті грози, штормового вітру, в Чернівецькому районі був сильний град – призвело до того, що досить багато повалених дерев, пошкоджень ліній електропередач. Якщо дивитися по енергетиці, на вчорашній день було пошкоджено 71 лінію повітряних ліній 10 кВ. Під відключення від електроенергії було 96 населених пунктів. При таких ситуаціях в першу чергу проводяться роботи не по підключенню, а по відключенню тих мереж, які лежать на землі піж напругою.

Із сьогоднішнього дня здійснюється підключення об’єктів по енергоживленню. Що стосується крім повалених дерев та енергетики, багато пошкоджених покрівель у трьох районах – як в індивідуальних будинках, так і в соцзакладах», – каже заступник голови Вінницької ОДА, Василь Броварник.

У трьох районах Вінниччини ліквідовують наслідки вчорашньої негоди: знеструмило 96 населених пунктів

Стихія почалася із 15:00 години, гроза проходила фактично не більше двох годин, а на територіях було до півгодини. На 8:00 годину 3 липня, вчорашніми діями підрозділів обленерго, уже відновлено 20 повітряних ліній, подана електроенергія у 39 населених пунктів, підключено 222 трансформаторних підстанцій.

Також у Чернівецькому районі найбільше пошкоджено посівів зернові культури.

Подія, що сталася у трьох районах Вінниччини, класифікується як надзвичайна подія, в районах працюють комісії, які оцінюють стан пошкодження, приймають рішення по оновленню і забезпечують відповідний фінансовий ресурс по відновлювальних роботах.

За інформацією заступника директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Дев’ятого, за попередніми підрахунками найбільше постраждав Чернівецький район. Всього в області пошкоджено 359 будинків та близько 4 тис. листів шиферу. Також роз’яснив відмінність між надзвичайною подією та надзвичайною ситуацією.

У трьох районах Вінниччини ліквідовують наслідки вчорашньої негоди: знеструмило 96 населених пунктів - фото 2

«До 16:00 комісії мають надати розрахунки, з них вже будемо знати наслідки і збитки цієї надзвичайної події, якщо це переросте у надзвичайну ситуацію, тоді буде ясно і зрозуміло. Комісії працюють, збитки визначають.

Надзвичайна подія – це коли впало дерево, надзвичайна ситуація – визначається в залежності від кількості збитків, постраждалих. На сьогоднішній день це розглядається як надзвичайна подія о’єктово-місцевого рівня», – каже Сергій Дев’ятий.

Підрозділи ДСНС вже забезпечили проїзд основними трасами, очистивши дороги від дерев. На даний час ведуться роботи у напрямку Шаргород-Чернівці.

Вінниця.info