14 трав. 2020 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

50

0

У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото

У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото

Села Гордіївка завершують ремонт дорожнього полотна


У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото

На Вінниччині триває будівництво та ремонт доріг як міжнародного значення, так і місцевого. Так в Тростянецькому районі, поблизу села Гордіївка завершують ремонт дорожнього полотна «Гордіївського шляху».

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Нині ще триває ремонт автомобільної дороги С-02-20-21 Вінниця-Турбів-Гайсин-Велика Михайлівка. На цій ділянці дороги, протяжністю 4,612 кілометрів, роботи завершено в повному обсязі.

Варто зазначити, що з початку року в області активно продовжуються роботи з відновлення та забезпечення утримання доріг місцевого значення — на це передбачено 1262,1 мільйонів гривень державного дорожнього фонду.

За словами керівника ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» Володимира Костенка, загальна протяжність дороги — 12,3 кілометрів ремонтна частина ділянки склала 4,6 кілометрів. Реалізацію проекту з поточного середнього ремонту розпочато в 2019 році, відтак, проведено ремонт на ділянці 3 км, а також передбачено спрямування коштів державного дорожнього фонду, загальною сумою 597 тисяч гривень.

Матеріал верхнього шару дорожнього покриття – чорне шосе. Проектом передбачалось інженерне облаштування — встановлення спеціальних споруд та засобів, призначених для забезпечення безпечних та зручних умов руху, тротуару; а також облаштування об‘єктів дорожнього сервісу — автобусної зупинки і зелених насаджень.

У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото

Голова ОДА Владислав Скальський зазначив, що дізнався про так званий «Гордіївський шлях» з перших днів призначення на посаду керівника регіону — як про найгіршу дорогу у Вінницькій області.

«Фактично сьогодні ми можемо засвідчити, що ця ділянка дороги завершена, і вводиться в експлуатацію. Але головна проблема — це те, що наразі абсолютна більшість тендерів щодо поточного середнього чи капітального ремонту автошляхів, розпочатих до 19 квітня, тобто згідно з попереднім законодавством про публічні закупівлі, знаходяться на оскарженні в Антимонопольному комітеті. І звичайно, тепер ми будемо вирішувати, як діяти: продовжувати боротися з цими скаргами в Антимонопольному комітеті чи переоголошувати тендери, згідно нового законодавства про публічні закупівлі, де відповідальність за безпідставні скарги значно зросла», — наголосив Владислав Скальський.

Нагадаємо, цьогоріч збільшено обсяг видатків на відновлення доріг загального користування місцевого значення. Якщо минулого року на ці потреби було надано близько 800 млн грн, то у 2020 році на забезпечення ремонту місцевих автошляхів Вінниччини спрямовано 1 млрд 200 млн грн.

Окрім проведення робіт із капітального та поточного середнього ремонту, з метою забезпечення належного проїзду та доступності закладів освіти та охорони здоров’я, здійснюється поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання всієї мережі місцевих доріг.

У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото - фото 2

У Тростянецькому районі відремонтували «найгіршу дорогу» в області. Фото - фото 3

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА