4 серп. 2020 18:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

198

0

У Тростянці спиртзавод почав наводити лад з відстійниками, через які потерпають місцеві жителі

У Тростянці спиртзавод почав наводити лад з відстійниками, через які потерпають місцеві жителі

Також обіцють встановити випаровувальну систему для утилізації барди


У Тростянці спиртзавод почав наводити лад з відстійниками, через які потерпають місцеві жителі

У Тростянці на бардо полях почали викопувати каскадну траншею, щоб барда перетікала з однієї карти в іншу. Очікується, що це змінить рівень висоти барди в картах і прискориться процес випаровування. Керівництво спиртового заводу, діяльність якого призвела до забруднення повітря в містечку, також обіцяє встановити випаровувальну систему для утилізації барди.

«Нарешті керівництво спиртозаводу зробили те, чого чекали роками: знайшли екскаватор і правильно викопали каскадну траншею. Вчора барда почала перетікати із однієї карти в іншу (одна карта – це 1 гектар). Тим самим, змінюється рівень висоти барди і прискорюється процес випаровування. Це початок упорядкування існуючих полів фільтрації.

Відео мені прислали жителі Тростянця. Минулої середи я там був на виїзному прийомі громадян. Майже годину говорили про бардополя спиртозаводу. Поїхав і побачив сам. І дихав тим повітрям, яким дихають жителі селища», – у Фейсбук повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Він також додав, що рівень сірководню у повітрі Тростянця у 7 разів перевищував допустиму норму.

«Питання забруднення роками не вирішували. Хоча не раз люди виходили на протести, перекривали дороги… Керівництво заводу обіцяє встановити випаровувальну систему. Процес пішов! Тростянець має право дихати чистим повітрям!», – йдеться в дописі.

Голова Тростянецької ОТГ Людмила Червонецька в коментарі під публікацією написала, що питання по вирішенню екологічної проблеми зрушило з місця вперше за три роки.

«Вперше за останні 3 роки є зрушення по вирішенню екологічної катастрофи створеної в Тростянецькій громаді спиртовим заводом. Поштовхом для цього стала Ваша ,Сергій Сергійович зустріч з громадою, були чітко поставлені завдання для підприємства, взято під Ваш особистий контроль план дій. Сьогодні є реагування. Віримо в результат!!!», - прокоментувала Людмила Червонецька.

Поля фільтрації Тростянецького спиртзаводу займають площу понад 40 гектарів. Відсутність належної очистки викидів з бардополів, призводить до забруднення повітря в Тростянці.


Нагадаємо, у Тростянці місцеві жителі три роки потерпають від екологічних проблем, які стали наслідком діяльності спиртзаводу. 29 липня з робочою поїздкою Тростянець відвідав голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. Місцеві мешканці розповіли про те, що через забруднене повітря в людей проблеми зі здоров’ям, збільшився рівень смертності, за рік виїхало 150 родин.

Читайте також: «Війна за чисте повітря: в Тростянці діяльність спиртового заводу спричинила екологічну катастрофу».

Вінниця.info, відео зі сторінки Сергія Борзова