18 лют. 2020 15:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

114

0

У Центрах обслуговування клієнтів «Вінницягаз» відбулися відкриті зустрічі зі споживачами

У Центрах обслуговування клієнтів «Вінницягаз» відбулися відкриті зустрічі зі споживачами

14 лютого «Вінницягаз» провів чергові відкриті зустрічі зі споживачами газу у семи Центрах обслуговування клієнтів компанії.


У Центрах обслуговування клієнтів «Вінницягаз» відбулися відкриті зустрічі зі споживачами

14 лютого «Вінницягаз» провів чергові відкриті зустрічі зі споживачами газу у семи Центрах обслуговування клієнтів компанії. Темою обговорення стали нові окремі платіжки за газ та його доставку. Цього разу зустрічі відбулись у Вінниці, Гайсині, Жмеринці, Козятині, Немирові, Тульчині та Хмільнику.

Запрошені представники постачальника газу - ТОВ «Вінницягаз Збут» пояснили особливості встановлення ціни газу, її структури, формування та оплати рахунку. В свою чергу фахівці АТ «Вінницягаз» розповіли про послугу доставки газу, в чому вона полягає, функції Оператора ГРМ, порядок формування тарифу на розподіл, розрахунку плати за доставку тощо.

Присутні мали можливість поставити питання та отримати вичерпні відповіді. Висловлювали свої думки, бачення, дискутували, пояснювали. У такому «живому» та відкритому спілкуванні вдається отримати безпосередній зворотній зв’язок зі споживачем, пояснити особливості роботи підприємства, положення законодавства. Цілий ряд питань споживачів вирішений тут же на місці.

Нагадаємо, з січня 2020 року рішенням НКРЕКП з рахунку за газ вилучена плата за розподіл газу. Відтепер доставка газу буде оплачуватися за окремим рахунком безпосередньо надавачу цієї послуги – АТ «Вінницягаз».

«За розподіл газу споживачі сплачували завжди, однак раніше ця плата входила до загальної ціни газу і здійснювалась єдиним платежем. Тепер вона відокремлена і здійснюється щомісяця рівними платежами за окремими рахунками Оператора ГРМ. Строк оплати рахунку за розподіл газу - до 20 числа поточного місяця. Тобто за лютий – до 20 лютого, за березень – до 20 березня і т.д.» - пояснює комерційний директор АТ «Вінницягаз» Володимир Антошко.

У Центрах обслуговування клієнтів «Вінницягаз» відбулися відкриті зустрічі зі споживачами

Плата за розподіл природного газу для кожного споживача розраховується індивідуально і залежить від обсягів спожитого газу у попередній «газовий рік» - з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, ділиться на 12 місяців. Результат множиться на тариф на доставку. Для «Вінницягаз» Державним регулятором встановлено тариф 1,07 грн на м куб. в місяць (з ПДВ).Так отримуємо вартість доставки на місяць.

Питання нарахування плати за розподіл газу для нових споживачів, а також тих, хто газом не користувався в попередньому «газовому році», наразі переглядається НКРЕКП.

Новий порядок розрахунків встановлений Державним регулятором в кінці минулого року. Завдяки запровадженій новій системі оплати споживачі отримують рівномірний та прогнозований платіж за доставку газу впродовж року. Це зменшить навантаження на сімейний бюджет в опалювальний період. В свою чергу Оператори ГРМ та «Вінницягаз», зокрема, отримують рівномірне надходження ресурсів для проведення поточних робіт. Це особливо важливо для забезпечення діяльності підприємства у міжопалювальний період. Саме тоді виконуються основні ремонтні та профілактичні роботи на газорозподільних мережах.

Довідка. Основною сферою діяльності АТ «Вінницягаз» є розподіл природного газу. На сьогодні рівень газифікації Вінниччини становить 54 %. Природний газ отримують майже 453 тис. сімей і 4,3 тис. підприємств, установ і організацій. Обсяги розподілу становлять 637 088,93 тис. кубометрів природного газу на рік. АТ «Вінницягаз» входить до реєстру великих платників податку у Вінницькій області. У 2019 році до бюджетів різних рівнів компанією було сплачено понад 92 мільйони гривень.