1 серп. 2019 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

119

0

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани

На День міста 14 вересня планують провести рейтингове опитування щодо облаштування «Альтман Скверу»


У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани

У Вінниці на День міста 14 вересня планують провести рейтингове опитування щодо облаштування території між будинками № 38 та № 40 по вул. Архітектора Артинова. Йдеться про створення «Альтман Скверу». Міський голова доручив провести опитування, аби вінничани самі визначили, якою хочуть бачити нову зону відпочинку. Рішення про проведення опитування 1 серпня винесли на засідання виконкому.

В коментарі Вiнниця.info заступник директора департаменту маркетингу та туризму Олександр Вешелені розповів коли і як проводитимуть опитування.

«14 вересня, в рамках святкування Дня міста на Майдані Незалежності, на локації, присвяченій Натану Альтману, відбудеться публічне обговорення і рейтингове опитування стосовно ідей, які були озвучені і візуалізовані, як варіанти розвитку «Альтман Скверу». Він знаходиться між будівлями №38 і 40 по вулиці Артинова і фактично є невикористаним рекреаційним ресурсом в центрі міста. Це може бути місцем відпочинку, тихого, мистецького занурення в просторі на вулиці, яка є чи не найбільш мистецькою в місті. Це ініціатива, яка може втілитись в реальність на основі обговорення з мешканцями», - розповів О. Вешелені.

Зараз є три варіанти візуалізації скверу, які готувала ініціативна група, починаючи з 2015 року. Їх пропонуватимуть на розгляд вінничан для схвалення чи внесення пропозицій.

«Наразі є візуалізація ініціативної групи і варіанти благоустрою, які будуть прописані і текстовому і графічному варіанті. Вінничани зможуть на контурній мапі написати чи намалювати свої ідеї, бачення та пропозиції. Результати мають бути сформовані в жовтні. Робоча група, яка зараз створюється, буде опрацьовувати всі пропозиції і формувати на основі цього технічні завдання або концепцію на подальше проектування або архітектурний конкурс», - повідомив О. Вешелені.

Нагадаємо, в 2016 році в рамках проекту Бюджету громадських ініціатив вінничани пропонували створити «Альтман Сквер» у центрі міста на вулиці Архітектора Артинова. В запропонованій на той час візуалізації була сцена, сидіння, лавочки-подіуми. Також пропонувалось забезпечити освітлення скверу та зробити «будиночок на дереві» для дітей.

Проект Бюджету громадських ініціатив в 2015 році

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани  - фото 2

Сквер на Архітектора Артинова між будинками № 38 та № 40

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани  - фото 3

У центрі міста планують нову зону відпочинку. Яким буде сквер Альтмана, визначать вінничани  - фото 4

Довідка.

Альтман Натан Ісайович (1889 – 1970) – радянський та єврейський художник-авангардист, майстер портрету, пейзажів, книжкової графіки, скульптури. Створював декоративні рельєфи, сценографії; портрети Анни Ахматової (1915), С. Міхоелса (1926), ілюстрації до Старого Заповіту (1933), антифашистські карикатури.

Працював театральним художником Московського державного єврейського театру ГОСЕТ. Народився, провів дитячі роки та юність у Вінниці, працював декоратором у міському оперному театрі. В 1924 р. був ініціатором зйомок німого фільму «Єврейське щастя» у Вінниці, в неперебудованому тоді районі бідноти — Єрусалимці. Фільм був створений за сценарієм Шолом-Алейхема.

На фасаді будівлі на Соборній в рамках проекту «VIN ART CITY» митці зобразили художника Натана Альтмана.

Вiнниця.info