12 трав. 2022 16:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

153

0

У центрі Немирова джип наїхав на 3-річну дитину. Перехожий, який став свідком події, набив водія

У центрі Немирова джип наїхав на 3-річну дитину. Перехожий, який став свідком події, набив водія

На Вінниччині водій позашляховика вчинив наїзд на малолітню дитину


У центрі Немирова джип наїхав на 3-річну дитину. Перехожий, який став свідком події, набив водія

На Вінниччині 12 травня в Немирові водій позашляховика за кермом автомобіля «Toyota» вчинив наїзд на 3-річного хлопчика. Чоловік, який супроводжував дитину та став свідком аварії, вчинив відносно кермувальника транспортного засобу хуліганські дії. Поліція розпочала два кримінальні провадження.

Про це повідомляє поліція Вінниччини.

Автопригода сталась на вулиці Соборній близько 11.10 години. За кермом транспортного засобу перебував 53-річний мешканець Вінницького району.

За попередньою інформацією слідства, водій позашляховика допустив наїзд на малолітнього хлопчика, який на самокаті перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу.

Батьки хлопчика від медичного огляду відмовились.

53-річний чоловік, який перебував поряд з дитиною та став очевидцем правопорушення, витяг водія з автівки та штовхнув на землю.

В результаті хуліганських дій кермувальник транспортного засобу отримав травми та госпіталізований до медичного закладу.

Наразі поліція встановлює обставини та причини автопригоди.

Водій освідуваний, він тверезий.

Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За фактом наїзду на дитину відносно водія позашляховика поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Ще одне кримінальне провадження за вчинення хуліганських відносно водія автівки слідство розпочало за ч. 1 ст. 296 ККУ (хуліганство).

За такий злочин чоловіку загрожує обмеження волі на строк до п’яти років.

Остаточна кваліфікація діям обох правопорушників буде надана під час досудового розслідування.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info