11 берез. 2016 11:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

69

0

У центрі Вінниці викрали студента. Вимагали мільйон гривень викупу

У центрі Вінниці викрали студента. Вимагали мільйон гривень викупу

 Викрадачі затримані 


У центрі Вінниці викрали студента. Вимагали мільйон гривень викупу

 У Вінницькій області розкрито два резонансних злочини – викрадення людей. В центрі Вінниці 3 березня викрали студента, в Немирівському – громадянина Азербайджану.

Про це 11 березня повідомив начальник ГУ Нацполіції Вінницькій області Антон Шевцов.

«3 березня близько 22.30 по вул. Соборній четверо злочинців силою заштовхали в «БМВ» 19-річного вінницького студента. Хлопець займався ІТ-технологіями. За його звільнення злочинці вимагали заплатити 1 млн. гривень. Хлопця утримували в готелі. Хлопцю вдалось зв’язатись з родичами та повідомити про його викрадення.

Викрадачів затримали в Погребищенському районі. Ними виявились двоє жителів м. Калинівка віком 30 та 32 роки, один 20-річний житель м. Вінниці, та житель Вінницького району, віком 23- роки. Вони арештовані.

Їм оголошено підозру, у скоєнні злочину ч.2 ст. 189 ККУ (вимагання групою осіб) та ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі)», - повідомив Антон Шевцов.

Ще один злочин, пов'язаний з викраденням людини був в Немирівському районі. 8 березня жінка заявила про викрадення її чоловіка – азербайджанця.

«З ціллю отримати викуп 10 тис. гривень, злочинці посадили чоловіка в авто і вивезли в невідомому напрямку. Чоловіка утримували в будинку, били його і вимагали викуп.

Співробітники кримінального розшуку та Немирівського відділу затримували підозрюваних. Ними виявились 2 жителі с. Вінницькі Хутори 1981 та 1978 року народження, раніше судимі. Підозрювані затримані. Полоненого звільнили», - розповів А.Шевцов.

По двом фактам порушені кримінальні справи. Підозрювані затримані. Покарання передбачає до 7 років позбавлення волі.

ВИННИЦА.info