14 січ. 2019 11:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

110

0

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату

Депутатка Вінницької облради Лариса Білозір з колегами долучились коштами, щоб реалізувати проект зі створення інклюзивної світлової кімнати в Тульчині


У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату

 У Тульчині завершено реалізацію проекту «Інклюзивна світлова кімната для «Тульчинських промінчиків» в рамках 15 Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

Про це повідомила депутат Вінницької обласної ради Лариса Білозір на власній сторінці у Facebook.

Як розповіла директор Тульчинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Промінь надії», де був реалізований проект, Наталя Воротнюк, тульчинський центр став першим в України подібним закладом створеним в ОТГ. Зараз тут на обліку перебувають 22 вихованців, одночасно спеціалісти надають також допомогу ще 15 діткам, які щоденно відвідують центр.

«Наше знайомство з Тульчинським центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Промінь надії» почалось більше року тому і за цей період ми подарували один одному приємні зустрічі, події та нові можливості», – зазначає депутат обласної ради Лариса Білозір, яка є членом конкурсної комісії.

На першому етапі відбору переможців обласного конкурсу проекту Тульчинського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Промінь надії» не вистачило балів, але вже на другому етапі завдяки дофінансуванню, він отримав ресурс для втілення.

«Завдяки суттєвому співфінансуванню тульчинської громади, коштам обласного бюджету, добрій волі моїх колег-депутатів та ГО «Життя та розвиток громад», яку я очолюю (підтримала його фінансово надавши 15 тисяч гривень), тепер вихованці центру зможуть зануритись в атмосферу сенсорної кімнати і тим самим проводити реабілітацію та лікування підопічних через вплив на психічний і емоційний стан дитини. Адже тут все працює, як заспокійливий, так і тонізуючий вплив на органи зору, слуху, нюху, тактильні та вестибулярні рецептори. І в комплексі має відновлювальну дію на організм пацієнта», - продовжує Лариса Білозір.

Представники компанії «DeLonghi-Україна», яких депутат обласної ради  познайомила з вихованцями центру, подарували професійний кухонний комбайн для кулінарних майстер-класів.

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 2

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 3

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 4

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 5

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 6

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 7

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 8

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 9

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 10

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 11

У Тульчині відкрили інклюзивну світлову кімнату - фото 12

Фото зі сторінки Лариси Білозір