21 лют. 2015 12:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

85

0

У вінничан може з'явитися ще один вихідний – 14 жовтня

У вінничан може з'явитися ще один вихідний – 14 жовтня

 14 жовтня щорічно відзначатиметься День захисника України


У вінничан може з'явитися ще один вихідний – 14 жовтня

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, згідно з яким пропонується зробити День захисника України (14 жовтня) державним святом, а відтак вихідним днем.

Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту №2187 , зареєстрованого 20 лютого.

Як відомо, згідно з указом президента 14 жовтня щорічно відзначатиметься День захисника України замість радянського свята "День захисника Вітчизни" (23 лютого).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що 14 жовтня також відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці.

"Завдяки шанобливому ставленню українського козацтва за цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова, а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями як військова честь, звитяга, мужність та лицарство", - сказано в документі.

У поясненні до закону також йдеться про те, що встановлення Дня захисника України як державного свята засвідчить увагу і шанобливе ставлення держави до людей, які, не шкодуючи себе, відстоюють територіальну цілісність, суверенітет та інші державницькі цінності.

"У цей день громадяни матимуть змогу взяти участь у молитовних заходах з нагоди свята Покрови Пречистої Богородиці та у молитвах за захисників України", - сказано у документі.

Українська правда