10 черв. 2016 15:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

73

0

У Вінниччини з’явилась надія отримати більше грошей з держбюджету на шкільні автобуси

У Вінниччини з’явилась надія отримати більше грошей з держбюджету на шкільні автобуси

Уряд погодився збільшити фінансування закупки шкільних автобусів


У Вінниччини з’явилась надія отримати більше грошей з держбюджету на шкільні автобуси

 Держава виділятиме кошти на фінансування програми «Шкільний автобус» за принципом 70% з держбюджету/30% - кошти місцевих громад. Раніше ця програма фінансувалася по принципу «50% на 50%». Про рішення уряду збільшити фінансування закупки транспорту для учнів повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.  

Органам місцевого самоврядування запропонували за півтора місяці провести тендери на закупку нових автобусів. За даними виробників вартість одного автобуса на 31 посадочне місце складає 1,4-1,6 мільйонів гривень. Це якщо купувати транспорт, що відповідає екологічним нормам «Євро-4» та «Євро-5». Досі у Департаменті освіти і науки Вінниччини орієнтувалися на ціни для придбання автобусів у межах 1 млн 200 тисяч грн.

«Ми ще офіційного повідомлення про те, що надійдуть кошти з державного бюджету на шкільні автобуси не отримували. Але, звичайно, область зацікавлена в їх отриманні. Адже ціни ростуть і ми вже в ту вартість 1 мільйон 200 тисяч гривень (вартість автобуса – прим.)  не вкладаємося. Сьогодні ще необхідно 125 шкільних автобуси – 29 оновити та 96 нових», - розповіла перший заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Олена Чорна.

У міносвіти зазначають, що в регіонах мусять поспішати із замовленням і придбанням техніки – бо в областей, де чиновники не поквапляться, кошти заберуть.  

«Якщо органи місцевого самоврядування будуть зволікати із закупівлею шкільних автобусів, які потрібні учням до початку навчального року,- їхні кошти будуть розподілені на користь тих органів місцевого самоврядування, які готові закуповувати автобуси і витрачати на це кошти з місцевих бюджетів», - сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вінницька область не отримувала грошей за програмою «Шкільний автобус» з 2013 року. 

ВИННИЦА.info