16 лют. 2015 15:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

71

0

У Вінниці 10 шкіл закривають на карантин

У Вінниці 10 шкіл закривають на карантин

 17 до 20 лютого закривають 10 шкіл через грип та ГРВІ 


У Вінниці 10 шкіл закривають на карантин

 Через перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ та грип з 17 лютого дня вводиться карантин у наступних навчальних закладах міста: школах № 1, 5, 10, 13, 21, 26, 33, технічному ліцеї та двох приватних закладах - «АІСТ» і «Ор Менахем».

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За даними щоденного моніторингу стану захворюваності на грип та ГРВІ ситуація у місті за останні дні значно ускладнилась. Про це під час чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної ситуації зауважила головний державний санітарний лікар міста Ірина Односталко.

Погіршення ситуації із захворюваністю на вірусні захворювання підтверджує і заступник директора департаменту охорони здоров’я міської ради Надія Марусяк: «Збільшення захворюваності ми спостерігали і у вихідні. В наші заклади госпіталізовано 48 осіб, з них 40 дітей, які були доправлені в ЦМіД. Серед цих дітей в тому числі з пневмоніями. По ЦПМСД теж збільшується кількість людей, які звертаються по допомогу. Крім того, на сьогодні маємо інформацію, що у два рази збільшились виклики лікарів «на дім» з приводу підвищення температури. Лікувальні заклади міста готові для вжиття епідеміологічних заходів і лікування таких хворих. Запас медикаментів переглянуто і він є у повному обсязі».

За даними департаменту освіти міськради ріст відсутності дітей у всіх школах через захворюваність на грип та ГРВІ зростав протягом минулого тижня з 14 % в понеділок до 21 % у п’ятницю. Сьогодні станом на кінець першої зміни відсутність у школах дітей становили 16 %, однак у п’яти школах вона збереглася на рівні більше 20 %.

За словами заступника міського голови Андрія Реви, з 35 тисяч учнів вінницьких шкіл захворіло понад 2 тисячі, ситуація, звичайно, критична, але не у всіх школах: «У десяти закладах міста із сорока на сьогодні є перевищення епідпорогу. Тобто підстав вводити карантин у всіх школах немає. Знову ж таки, не факт, що залишившись вдома, діти не будуть контактувати між собою. Тому у мене є наступна пропозиція – закрити ті школи, де ситуація на сьогодні того вимагає». За підсумками засідання карантин введено у десяти навчальних закладах: школах № 1, 5, 10, 13, 21, 26, 33, технічному ліцеї та приватних закладах «АІСТ» і «Ор Менахем».

Андрій Рева також зазначив, що комісією буде здійснюватися моніторинг ситуації упродовж усього «піку» захворюваності. Найближчими днями перелік шкіл, в яких введено карантин, може бути переглянуто. Поки що у названих десяти закладах він триватиме з 17 по 20 лютого включно, при необхідності його буде подовжено.

ВИННИЦА.info