8 верес. 2015 09:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

161

0

У Вінниці 30 маршрут автобуса продовжили до Десни

У Вінниці 30 маршрут автобуса продовжили до Десни

 Транспортна компанія продовжила автобусний маршрут №30 до Десни


У Вінниці 30 маршрут автобуса продовжили до Десни

 Зі Старого міста від Будинку відпочинку до смт. Десна почав курсувати вінницький автобус №30, раніше він їздив до кінцевої зупинки вул. Тарногродського.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вінниця продовжує підтримувати сусідні громади, в тому числі і в плані транспортного забезпечення. Навесні Вінницька транспортна компанія запустила автобусний маршрут від залізничного вокзалу до села Лука-Мелешківська. А на початку осені почав курсувати автобус у ще в одне сусіднє селище – Десну.

На маршруті «Будинок відпочинку – смт. Десна» працює два автобуси. Графік руху транспортних засобів формувався з урахуванням побажань мешканців селища. «Найбільше людей хвилювало те, щоб цим автобусом могли користуватись діти, які навчаються у вінницьких школах. Тож розклад розроблено таким чином, щоб вони встигали на уроки і могли дістатись додому по завершенню навчання», - розповів директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко.

Смт. Десна на сьогодні знаходиться в процесі об’єднання з територіальною громадою Вінниці. Це надасть селищу ряд переваг, адже держава стимулює розвиток об’єднаних територіальних громад і дає їм суттєвий стимул для розвитку: бюджет об’єднаної громади отримуватиме 60% податку на доходи фізичних осіб, 25% екологічного податку, 100% єдиного податку, 100% податку на майно тощо.

У свою чергу мешканці Десни в разі об’єднання з Вінницею отримають поліпшення в якості надання адміністративних та соціальних послуг, які надаватимуться за стандартами Прозорих офісів. В складі об’єднаної громади серед іншого покращиться і стан інфраструктури селища. Поки що процес об’єднання не завершився, але перші зміни у вигляді транспортного забезпечення громада вже відчула.

ВИННИЦА.info