27 жовт. 2010 13:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

29

0

У Вінниці 30 засобів відеоспостереження та прослуховування не знайшли свої покупців

У Вінниці 30 засобів відеоспостереження та прослуховування не знайшли свої покупців

На Вінниччині СБУ порушили 3 кримінальні справи відносно підприємців, які незаконно збували засоби відеоспостереження та прослуховування


У Вінниці 30 засобів відеоспостереження та прослуховування не знайшли свої покупців

Слідчі Служби безпеки України порушили 3 кримінальні справи стосовно громадян України, які незаконно збували спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації (СТЗ).

Про це повідомляє прес-група УСБУ у Вінницькій області.

За повідомленням, співробітники СБУ в усіх трьох випадках затримали приватних підприємців під час спроби реалізації малогабаритних високочутливих мікрофонів з підсилювачами та мініатюрних відеокамер з диктофонами, закамуфльовані під кулькові ручки.

Один зі затриманиз намагався продати «товар» на автомобільній стоянці, інший – у міському парку. Ще один підприємець, якого спіймали «на гарячому» у власному офісі, раніше вже притягувався до адміністративної відповідальності (штраф 1700 гривень). Цього разу, побачивши правоохоронців, він спробував знищити предмет злочину – мікрофон, призначений для встановлення у дверних коробках та меблях.

Усього співробітники СБУ вилучили близько 30 одиниць засобів відеоспостереження та прослуховування. .

Експертиза Українського Науково-дослідного інституту спецтехніки та судових експертиз СБУ підтвердила належність вилучених предметів та переліку спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Кримінальні справа порушена за ст.. 359 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, збут або використання СТЗ отримання інформації), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до чотирьох років або позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває слідство.

 

ВИННИЦА.info


0
0