27 верес. 2018 17:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

77

0

У Вінниці 95% багатоповерхівок готові до початку опалювального сезону

У Вінниці 95% багатоповерхівок готові до початку опалювального сезону

 У Вінниці 95% багатоповерхівок готові до початку опалювального сезону


У Вінниці 95% багатоповерхівок готові до початку опалювального сезону

 Під час міжопалювального періоду підприємства житлово-комунальної сфери готувались до осінньо-зимового сезону. На даний час переважну більшість запланованого вже виконано. На даний час теплопостачальними підприємствами спільно з ЖЕП проводиться заповнення систем опалення житлових будинків. Станом на 26 вересня заповнено – 1073 будинки (95%) із запланованих 1128 будинків. Згідно з графіком, роботи планується завершити до кінця місяця. В цілому житлові будинки технічно готові до опалювального сезону, підписано акти готовності на 1056 житлових будинки (94%).

Про це 27 вересня під час засідання виконавчого комітету розповів директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.

Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» почало готуватись до нового опалювального сезону ще навесні. За цей період було виконано поточний ремонт теплових мереж та центральних й індивідуальних теплових пунктів на 100% від запланованого. Також зроблено ремонт для підвищення надійності 38 котелень та 2-х ТЕЦ, капітальний ремонт котлів на 3-х котельнях (вул. Магістратська, 2, вул. О.Кошиці, 18 та вул. Немирівське шосе, 26).

Крім цього, на виконання Меморандуму з Урядом Швейцарії проводяться роботи по реконструкції газової та будівництву твердопаливної котелень по вул. С.Зулінського, 9. По зазначених котельнях завершуються роботи з монтажу технологічного обладнання, тривають електромонтажні роботи та влаштування зовнішніх мереж. Роботи планується завершити до початку опалювального періоду.

По капітальному ремонту житлового фонду, в тому числі на умовах співфінансування, виконано ремонт міжпанельних стиків, утеплення фасадів, встановлення металопластикових вікон, інженерних мереж, ремонт систем електрозабезпечення більше ніж на 190%. Зроблено капітальний ремонт 8 000 м2 м’яких та шиферних покрівель, що складає більше ніж 170%.

Під час підготовки до роботи в осінньо-зимовий період житлово-експлуатаційними підприємствами міста проведено технічний огляд всіх транспортних  засобів та тротуарно-прибиральної техніки. Виявлені в ході технічного огляду недоліки усунено. 24 одиниці техніки готові до роботи в зимових умовах.

Для приготування посипкового матеріалу (піскосоляної суміші) ЖЕП міста укладено договори на поставки солі та відсіву в обсягах 515 тон відсіву та 130 тон солі, поставки планується завершити в термін до 1 жовтня 2018 року.

Для забезпечення комфортного перебування пасажирів на зупинках громадського транспорту облаштовано 14 павільйонів по вул.Чехова, Гніванське шосе, 600-річчя, Д.Нечая, Київська та інші. Для забезпечення належного відведення атмосферних опадів з дорожнього покриття у найбільш проблемних місцях відремонтовано ділянки мереж зливової каналізації, приведено до належного стану зливоприймальні решітки та оглядові колодязі на вулично-шляховій мережі міста. Проведено реконструкцію зливової каналізації по вул. Келецькій, 64, 64/47а, що забезпечить відведення зливових вод з прибудинкової території та території загальноосвітньої школи №15.

Для покращення умов пересування мешканців та автотранспорту в нічний час протягом 2018 року встановлено та замінено 400 світлодіодних світильників. А саме: по вул. Я. Мудрого, вул. Квітневій, пров. Квітневому; вул. М. Ващука, вул. Магістратській, на території ДНЗ №46 по вул. Юності, 15, ДНЗ №51 по вул. А. Янгеля, 32; на території пологового будинку №2 по вул. Замостянській, 18, 20; на Київському мосту, по просп. Космонавтів та інші. На даний час тривають роботи з реконструкції мережі зовнішнього освітлення пішохідної зони по просп. Юності (непарна сторона від вул. Келецька до вул. Андрія Первозванного) тощо.

Для боротьби з ожеледицею в зимовий період на сьогоднішній день вже закуплено та складовано 6407 тон технічної солі та 1917 тон відсіву. Також додатково проведено конкурсні торги на придбання ще 3600 тон технічної солі. Підготовлено для роботи в зимовий період спеціалізована техніка (72од.), обладнання та спецодяг для працівників комунальних підприємств. Залишається провести переобладнання спецтехніки на зимове. В разі значного погіршенні погодних умов можливе додаткове залучення 32 одиниць спецтехніки підрядних організацій.

Під час обговорення питання підготовки до зими міський голова Сергій Моргунов доручив департаменту комунального господарства та благоустрою визначити один мікрорайон міста, де взимку в якості протиожеледного засобу використовувати замість солі бішофіт.

«У мене є рекомендація: ви визначте відповідну окрему територію, купіть замість солі бішофіт і відмоніторте протягом зимового періоду витрати, як він себе покаже, для того, щоб поступово переходити на екологічні види матеріалів. Візьміть не одну вулицю і не тротуар, а територію одного мікрорайону, там де працюють ланки, та закупіть відповідну партію бішофіту. Після зими ми будемо бачити економічні витрати та зможемо зробити висновки щодо доцільності його використання в подальшому», - сказав Сергій Моргунов.

Вінниця.info