4 серп. 2015 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

112

0

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну

 У Вінниці художник з Луцька малює свою картину «Око» на стіні будинку


У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну

 3 серпня фіналіст конкурсу мурал-арт Олександр Марченко розпочав наносити свою картину «Око» на стіну будинку за адресою Козицького,65. Це вже друга картина з п’яти які мають бути виконані до дня міста.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Як зазначив художник Артур Столярук, абстрактне око символізує річку Південний Буг, яка протікає на території міста. Його картина виконана у синіх, блакитних та зелених кольорах. Це вже друга мистецька робота в рамках проекту «VIN-ART-CITY», який реалізовується до Дня міста.

Наприкінці липня було обрано п’ять фіналістів конкурсу мурал-арт «VIN-ART-CITY». Саме їхні роботи будуть нанесені на стіни кількох міських будівель, які розташовані на вулицях Соборна та Козицького. Першим розпочав наносити на стіну свій малюнок художник Олександр Марченко

А 3 серпня на стіні будинку за адресою Козицького, 65 почала з’являтись нова робота художника Артура Столярука. «Коли я працював над роботою «Око», то прив’язував її до Вінниці. Одним з символів вашого міста є Південний Буг, який раніше називався Бог, і ця річка бачила, як заснувалося ваше місто, розвивалося, процвітало, як воно живе. І це око є символом вашого Бугу, який постійно спостерігав і бачив, що відбувається в місті», – розповів Артур Столярчук про свою роботу.

Автору картини 23 роки, він закінчив Львівський державний коледж декоративно-ужиткового мистецтва імені Івана Троша і вступив у академію друкарства у Львові на графіку. «Я займаюся мистецтвом, а мурал-арт – це один з його напрямків. Взяв участь у конкурсі, який стосується Вінниці, тому що ваше місто всіляко сприяє розвитку мистецтва. Робота йде швидко, у мене є помічниці, і за кілька днів картина вже буде готова», – зазначив Артур Столярчук.

Вже після нанесення художниками зображень на стіни вінницьких будинків, з 30 серпня до 17:00 3 вересня на сайті Вінницької міської ради та у мережі Фейсбук триватиме он-лайн голосування за кращий реалізований проект мурал-арту у Вінниці. Проект організувала Вінницька міська рада спільно з ВОГО «Лабораторія актуальної творчості».

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну 

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну - фото 2 

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну - фото 3 

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну - фото 4 

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну - фото 5

У Вінниці біля міськради художник з Луцька розмальовує стіну - фото 6

ВИННИЦА.info