6 лип. 2015 13:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

83

0

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку

 У Вінниці відкрилася фотовиставка в пам’ять про Блаженнішого Митрополита Володимира.


У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку

 4 липня, напередодні першої річниці від дня блаженної кончини Престоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира, у вінницькій галереї «Інтер-Шик» відкрилася фотовиставка, присвячена пам’яті Його Блаженства.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

На виставці, яка називається «Село Марківці – мала батьківщина Блаженнішого Митрополита Володимира», представлені фотороботи митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневского Олександра (Драбинка), який був секретарем Блаженнішого Митрополита Володимира, та протоієрея Максима Брусники, який декілька років очолював фотослужбу Предстоятеля Української Православної Церкви. 

Організаторами фотовиставки виступили «Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира» та Вінницька єпархія за підтримки «Регіонального центру сучасного мистецтва Арт-Шик», керівника ГО «Центр «Культурна стратегія – XXI» Людмили Бушинської, вінницького підприємця Олексія Дроздовського, Голови громадської організації "Рада Вінниччини" Людмили Станіславенко.

Виставку відкрив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архієрей відзначив, що Вінниця не випадково була обрана місцем проведення виставки, адже свого часу Марківці та Летичівський район адміністративно входили до складу Вінницької області. Сам Блаженніший Митрополит Володимир щороку відвідував із архіпастирськими візитами Вінницьку єпархію.

До присутніх звернувся один з авторів фоторобіт митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Він поділився спогадами про Блаженнішого митрополита Володимира і зауважив, що фотовиставка, яка представлена увазі відвідувачів, є одним із багатьох заходів, якими в ці дні в усій Україні православні вшановують пам’ять свого спочилого Предстоятеля. 

Після виступу хору духовенства м. Вінниці під керівництвом протоієрея Сергія Виговського, який проспівав «Вічну пам’ять» Митрополиту Володимиру і виконав кілька духовних творів, митрополит Олександр провів першу екскурсію фотовиставкою для численних гостей, серед яких були архієреї: митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній та архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, представники духовенства, миряни, журналісти місцевих ЗМІ. Завершилася екскурсія загальним співом відомої пісні «Ромашка белая», текст якої ще у молодості написав майбутній митрополит Володимир. 

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку 

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 2 

 У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 3

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 4 

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 5

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 6

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 7

У Вінниці до дня річниці смерті митрополита Володимира відкрито фотовиставку - фото 8

ВИННИЦА.info