30 верес. 2010 16:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

35

0

У Вінниці духовні наставники пограли у футбол з місцевою владою

У Вінниці духовні наставники пограли у футбол з місцевою владою

Свято здорової сім’ї проходило у формі спортивних змагань на зразок «веселих стартів», у них взяли участь сім’ї православних парафіян


У Вінниці духовні наставники пограли у футбол з місцевою владою

У Вінниці на центральному міському стадіоні відбулося свято здорової сім’ї та футбольний матч між командами духовенства і місцевої влади.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ МП.

За повідомленням, свято здорової сім’ї проходило у формі спортивних змагань на зразок «веселих стартів». У них взяли участь сім’ї православних парафіян - переможці районних змагань, які проводилися протягом місяця в усіх благочиннях єпархії.

В результаті змагань перемогу виборола сім’я протоієрея Олега Лаврентюка – настоятеля Іоанно-Богословського храму с. Гармаки Барського району, яка отримала від владики Симеона у благословення ікони Спасителя та Божої Матері, а також головний приз – телевізор. Він займе своє місце у недільній школі та допомагатиме о. Олегу і його матушці у проведенні занять.

Також переможцями стали сім’я ієрея Констянтина Мішина з Мурованокуриловецького району (ІІ місце) та сім’я Альошиних з м. Вінниці.

Нагороди переможцям вручав архієпископ Симеон, який Владика привітав всіх зі святом.

Окрім головних призів, усі учасники отримали від владики подячні грамоти та іконки у благословення.

Запам’яталися глядачам також жартівливій бій «борців сумо» у спеціальних яскравих костюмах, наповнених поролоном, і змагання силачів, у якому священик з Шаргордського благочиння протієрей Михаїл Трачук лише трохи поступився свому молодшому оппоненту у піднятті 16-кілограмової гирі. Батюшка підняв її 50 разів, а його суперник – на один раз більше.

На завершення ж свята відбувся футбольний матч між командами духовенства та влади м. Вінниці та області. У цій грі перемогли посадовці. Батюшки, хоча й повели у рахунку 1:0, в результаті все ж таки поступилися 1:3. Але, як зауважили їхні суперники, команда єпархії у порівнянні з минулим роком значно додала і у майстерності, і у фізичній формі.

Вінницькі посадовці отримали з рук архієпископа Симеона подячні грамоти за участь у єпархіальному святі.

Завершилося свято здорової сім’ї спільною солодкою трапезою, яку приготували організатори. Як зазначив владика Симеон, підводячи підсумки проведеного заходу, свято пройшло не «для галочки», щоб просто потім відзвітувати, що щось було проведено, а викликало справжній інтерес щоб і у майбутньому році, з Божою допомогою, провести подібне свято на ще більш високому рівні.

 

ВИННИЦА.info


0
0