26 берез. 2016 17:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

233

0

У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води

У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води

Фонтан Roshen виходить з-під води


У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води

 26 березня у Вінниці на річці Південний Буг з-під води почали піднімати найбільший в Європі плаваючий фонтан Roshen, аби провести «ревізію» після зими.

За попередньою інформацією офіційне відкриття водограю заплановано на 23 квітня.

Нагадаємо, що Корпорація Roshen та Фонд Петра Порошенка в 2012 році інвестували понад 6,5 млн. грн. в модернізацію найбільшого у Європі плавучого, світломузичного Фонтану Roshen.

Довідка

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «Roshen» відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг. На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Фонтан Roshen розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м. Фонтан Roshen нараховує чотири програми тривалістю 20 хв - "Робошен", "Ельфи", "Історія музики", "Винаходи" та 8 коротких – тривалістю 5-6 хв.

Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 70 млн. гривень.

У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води

У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води - фото 2

У Вінниці фонтан Roshen піднімають з-під води - фото 3

ВИННИЦА.info