27 серп. 2013 10:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Суспільство
0

61

0

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів

Люди з обмеженими можливостями можуть здобути освіту у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля»


У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів

У Вінницькій області проживає близько ста тисяч інвалідів. Більшість з них, як і всі ми з вами, мріють про достойну професію, повноцінне життя, самодостатність… Але не всім людям з обмеженими функціональними можливостями доступна загальноприйнята освіта.

На щастя, для таких людей, віком від 16 і до 60 років, існує унікальний заклад – Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Розташований він у серці Подільського регіону – у Вінниці, але приймає слухачів із усієї країни. І що важливо: люди з особливими потребами тут можуть не тільки здобути професію, а й отримати повноцінне лікування.

Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля» – один з п’яти в Україні де держава створила умови для безкоштовної комплексної професійної реабілітації інвалідів.

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів

Центр готує людей з особливими потребами до повноцінного життя у соціумі. Саме тому пріоритетом закладу є забезпечення такої освіти, яка б допомогла людині з інвалідністю заробити в житті на хліб з маслом. Перукарі, флористи, оператори комп’ютерного набору, візажисти, манікюрниці, кравці, швачки, взуттєвики, касири, офісні службовці-бухгалтерія, в’язальниці, лицювальники-плиточники, оператори котельні – це далеко не весь список професій, яким тут навчають. По завершенню навчання кожен слухач отримує диплом державного зразка. Заклад разом з Центрами зайнятості сприяє випускникам у працевлаштуванні.

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів - фото 2

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів - фото 3

У Вінниці функціонує унікальний заклад навчання і оздоровлення інвалідів - фото 4

В Центрі працюють висококваліфіковані лікарі, є тренажерні зали, масажні кабінети. Слухачі отримують повний спектр медичних послуг – від регулярних медичних оглядів до мануальної терапії, фізіотерапевтичного лікування та лікувальної фізкультури.

Ще одним цінним здобутком слухачів центру, крім корисного навчання та поліпшення здоров’я, є щире людське спілкування один з одним. Бо часто буває, що прикуті до візка або через інші фізичні труднощі люди, не можуть без сторонньої допомоги навіть вийти на вулицю. А особливо великий дефіцит спілкування у мешканців сільської місцевості.

Тому основне завдання працівників центру – допомогти таким людям пройти соціальну та психологічну реабілітацію.

Під час навчання слухачі забезпечуються безкоштовним харчуванням та проживанням у гуртожитку центру. Також для них постійно організовується цікаве дозвілля.

Отже, кожен бажаючий за рекомендацією МСЕК та з направленням від управління праці за місцем проживання може сюди потрапити. А центр чекає на своїх слухачів з відчиненими дверима!

ВИННИЦА.info


0
0