16 серп. 2018 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

185

0

У Вінниці готель сам собі присвоїв «4 зірки»

У Вінниці готель сам собі присвоїв «4 зірки»

 У Вінниці готель сам собі присвоїв 4 зірки


У Вінниці готель сам собі присвоїв «4 зірки»

 У Вінниці на фасаді одного з готелів міста та на офіційному сайті була розміщена інформація, що готель має статус «чотири зірки». Але жодних підтверджуючих документів, щодо правдивості поширеної інформації немає.

Про це повідомляє Вінницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Адміністративна колегія Відділення рекомендувала ТОВ «ВКФ «Сігма-3» ЛТД припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної від недобросовісної конкуренції, передбачені статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих відомостей про стандарти, характеристики послуг, які можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг з тимчасового розміщення (готельних послуг) у Товариства.

Як встановило Відділення, Товариство на фасаді готелю розповсюдило інформацію «****» (чотири зірки). Інформація про присвоєння готелю категорії «4 зірки» також була розміщена веб-сайті замовлення готельних послуг.

У споживача може скластися враження про те, що готелю встановлено категорію «****» (чотири зірки), що є одим із стимулів для придбання послуг з розміщення (проживання) в готелі з огляду на приналежність готелю до певного рівня якості.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про туризм» встановлення категорії об’єктів туристичної інфраструктури (готелів, інших об’єктів, призначених для надання послуг з розміщення, закладів харчування, курортних закладів тощо) здійснюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері туризму та курортів.

Відповідно до пункту 3 Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року (зі змінами) сертифікацію та оцінювання готелю здійснюють органи сертифікації, що призначаються Мінекономрозвитку для виконання у державній системі сертифікації УкрСЕПРО робіт із сертифікації.

Товариство не надало Відділенню підтвердження правдивості поширеної інформації.

Вінниця.info