7 берез. 2017 15:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

72

0

У Вінниці Гройсман розповів, які завдання поставив перед новим керівником ДФС – Проданом

У Вінниці Гройсман розповів, які завдання поставив перед новим керівником ДФС – Проданом

 Володимир Гройсман запевнив, що основним завданням нового керівника стане удосконалення митного контролю і недопущення жодного тиску на бізнес.


У Вінниці Гройсман розповів, які завдання поставив перед новим керівником ДФС – Проданом

Колишній головний «податківець» Вінниччини Мирослав Продан став тимчасовим керівником Державної фіскальної служби України. Чиновник обійняв посаду після скандального звільнення Романа Насірова, якого звинувачують у хабарництві. Володимир Гройсман запевнив, що основним завданням нового керівника стане удосконалення митного контролю і недопущення жодного тиску на бізнес.

Про це прем’єр-міністр розповів 7 березня під час робочої поїздки до Вінниці.

«Я думаю, що новий виконуючий обов’язки керівника ДФС має сам сказати про те, що і як буде відбуватися в службі. Що мене цікавить? Мене цікавить якісний діалог з українським бізнесом.

Я вважаю неприпустимим, коли контролюючі структури ДФС, економічна служба поліції, податкова міліція, яка сьогодні вже ліквідована, СБУ «кошмарять» бізнес. Тому завдання яке поставив я і міністр фінансів перед новим виконуючим обов’язки керівника, - максимальна відкритість в роботі, жодних тисків на бізнес, більш глибинна реформа митної служби. В митниці сьогодні є резерви, які ми не використовуємо.

Сьогодні ми були на підприємстві легкої промисловості «Володарка». Прекрасний виробник. Маємо конкурентну продукцію. Більше того, ми її експортуємо за валюту за кордон, але ми розуміємо, що імпорт контрабанди, який входить в країну, є великим негативним чинником на обсяги виробництва в Україні. Чим більше «сірий» імпорт розмитнюється за «сірими» схемами, тим менше виробництва в Україні», - сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що 3 березня Кaбінет Міністрів поклaв виконaння обов'язків голови Держaвної фіскaльної служби нa зaступникa голови ДФС Мирослaвa Продaнa.

7 березня прем'єр-міністр Укрaїни ознaйомився із роботою швейної фaбрики ПAТ «Володaркa».

Вінниця.info

title