24 черв. 2016 15:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

69

0

У Вінниці хочуть почистити від мулу 2 кілометри Бугу

У Вінниці хочуть почистити від мулу 2 кілометри Бугу

 На сесії Вінницької мерії підняли питання про очищення водосховища Південного Бугу


У Вінниці хочуть почистити від мулу 2 кілометри Бугу

 24 червня на сесії Вінницької мерії підняли питання про очищення водосховища Південного Бугу, оскільки саме річка є джерелом питної води, що подається в оселі городян. Депутат Юрій Іорданов запропонував об’єднати зусилля облдержадміністрації,міської та обласної рад, аби утилізувати намул з водойми.

«З року в рік якість води у водосховищі погіршується, кількість води у річці зменшується. Для безперебійного забезпечення населення міста Вінниці питною водою належної якості слід вжити заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану Сабарівського водосховища шляхом очистки його дна від мулу.

Першочергово роботи з очистки дна водойми від мулу слід виконати на ділянці в районі питного водозабору «Вінницяоблводоканал»,а саме 2 кілометри.

Для визначення загального обсягу тривалості та вартості робіт попередньо слід розробити економічне обґрунтування та виконати проектно-кошторисні роботи. В результаті чого буде визначено обсяг мулу, місця його залягання та розроблені пропозиції щодо місця його складування, подальшої реалізації або утилізації», - зазначив депутат міської ради.

Мер Вінниці Сергій Моргунов пропозицію підтримав, однак приступити до таких масштабних робіт можна буде лише в наступному році.

«Я погоджуюся повністю. Сьогодні річка Буг не є власністю територіальної громади, навіть той відрізок, який в місті Вінниці. Там є відповідне басейнове управління, яке опікується цією проблемою. В принципі, по закону, це їх функція це робити, але зрозуміло, що без нашої ініціативи і без втручання ОДА, облради, міської ради цей процес йтиме досить повільно.

Тому я, в тому числі від вашого імені, звернуся до голови ОДА, голови облради, щоб ми спільно відпрацювали всі питання по водосховищу річки Південний Буг», - сказав міський голова. 

Вінниця.інфо