16 квіт. 2015 17:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

156

0

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів

 Індустріальний парк планують створити на Немирівському шосе


У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів

 У Вінниці на Немирівському шосе планують створити індустріальний парк. Концепцію його функціонування затвердили 16 квітня на засіданні виконкому міської ради.

Передбачається, що парк площею 60 га. працюватиме 30 років. Першу промислову продукцію вироблятиме з 2020 року, а на повну потужність запрацює ще через 10 років.

«На його будівництво потрібно 120 мільйонів гривень, левова частка цієї суми,а саме – 82 мільйони піде на електричні мережі, ще 3, 5 мільйони на газопостачання та 35 мільйонів на водопостачання і каналізування.

Джерелами даних витрат на облаштування парку можуть стати власні або запозичені кошти управляючої компанії, бюджетні кошти втому числі, цільові кошти державного бюджету на облаштування інженерної інфраструктури, а також кошти учасників індустріально парку», - розповіла в.о. директора департаменту економіки й інвестицій Олена Гузлякова.

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів - фото 2

Згідно концепції, 6 тисяч вінничан зможуть отримати нові робочі місця, а місто залучить нові інвестиції для розвитку.

На території парку об’єднаються різні сфери промисловості: переробна, харчова, текстильне виробництво, машинобудування, виробництво меблів, логістика, сервісне обслуговування та інше.

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів - фото 3

У Вінниці хочуть створити індустріальний парк за 120 мільйонів - фото 4

Довідка:

Індустріальний парк - це спеціально організована для розміщення нових виробництв територія, забезпечена енергоносіями, інфраструктурою, необхідними адміністративно-правовими умовами, керована спеціалізованою компанією.

Індустріальним парком є промислова площадка, на якій ведуть свою діяльність декілька незалежних підприємств однієї або різних галузей. Розміщення своїх виробництв на території підприємства найчастіше пов'язані спільними ланцюжками створення доданої вартості і ділять спільну інфраструктуру парку та послуги, які надаються громадської або приватної керуючої компанією. 

ВИННИЦА.info