1 трав. 2017 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

168

0

У Вінниці хочуть зробити «школу майбутнього» - без нудних уроків та конспектів

У Вінниці хочуть зробити «школу майбутнього» - без нудних уроків та конспектів

У Вінниці хочуть зробити «школу майбутнього» - без конспектів та нудних уроків


У Вінниці хочуть зробити «школу майбутнього» - без нудних уроків та конспектів

 Молоді педагоги з Вінниці вирішили розробити концепцію «школи майбутнього». До проекту залучають вчителів, студентів та старшокласників. За приклад взяли британську школу Summerhill, де діти на рівні з вчителями та самі вирішують які уроки їм відвідувати.

Ініціатором створення школи став вчитель хімії Ігор Цигвінцев, який викладає свій предмет без конспектів, у супроводі англійською та дозволяє на уроках користуватись телефонами і планшетами. Він разом з педагогами-однодумцями вирішив провести конкурс. Перший етап триває – учасники пишуть есе про школу, якою вони її бачать та відчувають. Щоб до ініціативи приєднались якомога більше майбутніх студентів, Ігор звернувся до ТСН та ведучої Наталі Мосейчук

«Я відразу підтримала цю ідею, її треба просувати. Якщо у вінницьких новаторів вийде одна маленька школа, куди побіжать діти, і яку будуть обожнювати педагоги, це вже буде перемога», - говорить ведуча ТСН.

Ідею проекту підтримав і мер Вінниці.

«Я як викладач, повністю підтримую цю позицію. Шукатимемо в бюджеті можливості. Не обіцяю в повному об’ємі, але спільними зусиллями нам вдасться це провести», - говорить С. Моргунов.

Автори 200 найкращих робіт приїдуть на фінал конкурсу до Вінниці. Вчителі змагатимуться три дні, писатимуть тести та розглядатимуть різні педагогічні ситуації. Найскладніше завдання – провести фрагмент уроку не за партами школи. Кілька переможців поїдуть до Великобританії щоб на власні очі переконатись, що педагогічна ідилія Summerhill можлива і в Україні.

Подробиці в сюжеті ТСН:

Вінниця.info

title