12 квіт. 2016 17:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

71

0

У Вінниці іноземець з однокурсником напали з ножем на жінку і її доньку. Захистив їх родич з пістолетом

У Вінниці іноземець з однокурсником напали з ножем на жінку і її доньку. Захистив їх родич з пістолетом

 Поліція затримала злочинців, які нападали на вінничанок


У Вінниці іноземець з однокурсником напали з ножем на жінку і її доньку. Захистив їх родич з пістолетом

 Працівники сектору розкриття злочинів проти особи та навмисних вбивств вінницького міського відділу поліції за підозрою у вчиненні розбійного нападу на вінничанок затримали двох чоловіків. Затримані - студенти-першокурсники одного з вінницьких університетів. Один з них іноземець.

Про це повідомляє прес-служба відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

9 квітня двоє молодиків на вулиці Литвиненка напали на 24-річну вінничанку та її 53-річну матір. Близько 23.00 жінки поверталися додому, коли ззаду на них напали двоє незнайомців. Один з нападників наніс старшій з потерпілих декілька ударів по голові, а інший намагався кухонним ножем зрізати сумку з плеча її дочки. Довести свою справу до кінця зловмисникам завадив родич, який йшов попереду потерпілих. Почувши крик, він кинувся на допомогу та застосував зброю, намагаючись зупинити нападників.

53-річна потерпіла з травмою голови доставлена до лікарні, а її дочка отримала поверхневе ножове поранення шиї.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, оперативник шукали підозрюваних у розбійному нападі протягом двох днів. Аби встановити їх, працівники карного розшуку провели по квартирний обхід мешканців будинків, прилеглих до місця злочину, опитували продавців магазинів. Встановити особи зловмисників допомогли записи з камер відеоспостереження. Ними виявилися двоє 17 та 18-річних студентів-першокурсників одного з вінницьких університетів. Поліцейські затримали обох у навчальному закладі.

Як з’ясували правоохоронці, пістолет, з якого стріляв родич потерпілих, перебував у нього на законних підставах.

Правопорушники зізналися, що готувалися до злочину заздалегідь: вивчали розпорядок дня, відстежували їх переміщення по місту.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений групою осіб). Зловмисникам загрожує покарання до 10 років ув’язнення.

Зараз підозрювані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Їм оголошено про підозру.

ВИННИЦА.info