2 груд. 2015 14:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

32

0

У Вінниці іноземця відрахували з універу, заборонивши жити в Україні. Справу слухати в суді

У Вінниці іноземця відрахували з універу, заборонивши жити в Україні. Справу слухати в суді

 ВААС визнав правомірним скасування посвідки на тимчасове проживання


У Вінниці іноземця відрахували з універу, заборонивши жити в Україні. Справу слухати в суді

 Іноземець оскаржив в суді дії заступника начальника відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальної імміграції УДМС України у Вінницькій області щодо скасування рішення про скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні у зв’язку з навчанням.

Про це інформує прес-служба ВААС.

Судом встановлено, що позивач прибув до України на навчання у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І. Пирогова. На підставі зарахування до вишу студенту було видано посвідку на тимчасове проживання.

У подальшому позивача було відраховано з Університету, що стало підставою для прийняття рішення про скасування тимчасової посвідки.

Згідно з вимогами законодавства України підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання у зв'язку з навчанням є заява іноземця, дійсний поліс медичного страхування, документ, що підтверджує факт навчання в Україні, та зобов'язання навчального закладу повідомити центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, про відрахування з такого закладу.

А у випадку отримання органом ДМС вмотивованого клопотання приймаючої сторони про скасування посвідки така посвідка скасовується.

Як встановлено судом, відділом у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальної імміграції УДМС України у Вінницькій області отримано клопотання приймаючої сторони -Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова - про зняття з обліку та скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні відрахованим іноземним студентам.

У цьому списку іноземних студентів містилося і прізвище позивача.

Враховуючи викладене, суд зазначив, що рішення відповідача про скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні прийнято за наявності передбаченої чинним законодавством підстави, оскільки він отримав вмотивоване клопотання приймаючої сторони.

ВИННИЦА.info