20 лют. 2015 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

41

0

У Вінниці капітально відремонтують чотири перехрестя

У Вінниці капітально відремонтують чотири перехрестя

 В цьому році у Вінниці планують капітальний ремонт чотирьох перехресть


У Вінниці капітально відремонтують чотири перехрестя

 У 2015 році у Вінниці планується капітальний ремонт чотирьох перехресть, що дозволить підвищити безпеку руху як для автомобілістів, так і для пішоходів.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

 На перетині вулиць Маяковського та Северина Наливайка з’являться нові зупинки громадського транспорту та пішохідні переходи. Піднімуть острівці безпеки та додатково освітлять перехрестя вулиць Пирогова і Гоголя. На перетині Сабарівського шосе та проїзду до мікрорайону «Академічний» розширять проїзжу частину дороги. А кишені на тролейбусних зупинках з’являться на перехресті вулиці Чехова і Немирівського шосе.

У Вінниці продовжується капітальний ремонт та розширення перехресть. Оскільки у місті постійно збільшується кількість приватного автотранспорту, ця робота необхідна для того, щоб збільшити пропускну здатність доріг та зробити складні ділянки більш безпечними та зручними для усіх учасників дорожнього руху. У минулому році було зроблено капітальний ремонт чотирьох перехресть, а саме, перетин вулиць Червоних Партизан – Свердлова,  Московська – Тимощука – 8 Березня, Фрунзе – Ленінградська, та капремонт проїжджої частини з розширенням вулиці Козицького.

«У цьому році за умов відповідного фінансування планується капітально відремонтувати чотири перехрестя. На три з них вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. Роботи розпочнуться як тільки будуть сприятливі погодні умови», – каже начальник відділу технічного нагляду департаменту комунального господарства Святослав Штомпка.

Так, у цьому році планується капітальний ремонт ділянки перехрестя вулиць Маяковського та Северина Наливайка. Тут облаштують острівці безпеки з влаштуванням зупинок громадського транспорту та зовнішнього освітлення. Біля зупинок планують зробити пішохідні переходи. Передбачено тут встановити й додаткові дорожні знаки. Загальна площа капітального ремонту – 3400 м2

У цьому році буде капітально відремонтовано й ділянку перехрестя вулиці Сабарівське шосе – проїзд до мікрорайону «Академічний». Тут на півтора метри розширять проїзну частину з боку мікрорайону «Академічний». Довжина ділянки, яку ремонтуватимуть – 35 метрів.

Заплановано капітально відремонтувати у 2015 році й перехрестя вулиць Пирогова – Гоголя. Тут піднімуть острівці безпеки на висоту 15 сантиметрів над дорогою, а на пішохідних переходах, що ведуть через них, облаштують пандуси. Крім того, перехрестя буде оснащене додатковим освітленням. Також у цьому році передбачено капітальний ремонт перехрестя вулиці Чехова – Немирівське шосе з влаштуванням кишень на тролейбусних зупинках.

ВИННИЦА.info