26 жовт. 2010 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

42

0

У Вінниці кожний сьомий оглянутий автобус технічно-несправний

У Вінниці кожний сьомий оглянутий автобус технічно-несправний

Для проведення відпрацювання було задіяно 30 екіпажів ДАІ, які перевірили 353 автобуси


У Вінниці кожний сьомий оглянутий автобус технічно-несправний

У Вінниці 25 жовтня проведено широкомасштабне відпрацювання спрямоване на виявлення та документування порушень правил дорожнього руху, згідно з яким кожний сьомий оглянутий автобус виявився технічно-несправним.

Про це повідомляє УДАІ УМВС України у Вінницькій області.

За повідомленням, для проведення відпрацювання було задіяно 30 екіпажів ДАІ, до складу яких увійшли співробітники особового складу апарату управління ДАІ, роти ДПС міста та представники засобів масової інформації.

З оглянутих цього дня 353 автобусів, кожний сьомий, а саме 54 одиниці виявилися технічно-несправними. Тобто автобуси виїздять на лінії з несправною гальмівною системою (7 випадків), технічними несправностями коліс та шин (7), переобладнаними без дозволу ДАІ (1), несправними зовнішніми світловими приладами (18) та іншими несправностями, які безпосередньо виплавають на безпеку пасажироперевезень.

Крім того, знаючи про неполадки, ухилились від огляду та не виїхали на лінію 159 автобусів, тобто 31% від загальної кількості автобусів у Вінниці.

Також під час проведення операції виявлено 55 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. В основному це перевищення встановленої швидкості руху, експлуатація транспорту без проходження ДТО, порушення переїзду залізничних переїздів, і що здається неможливим – керування автобусом у нетверезому стані. Один такий факт був зафіксований під час перевірки водіїв автобусів.

По виявлених фактах складено 55 адмінпротоколів, заборонено 9 машин до експлуатації із вилученням талону ДТО, вилучено 2 ліцензійні картки. За відсутність у водіїв належних документів на право керування даними транспортними засобами, співробітниками Державтоінспекції затримано та доставлено 5 автобусів на арешт майданчик.

У прес-службі ДАІ області також повідомили, що за 9 місяців 2010 року за участю водіїв маршрутних таксі та автобусів сталася 61 ДТП. У 12 з них постраждали люди: троє загиблих та 44 травмовані.

Нагадаємо, 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді Городище – Марганець сталась дорожньо-транспортна автопригода в результаті якої загинули 45 людей.

 

ВИННИЦА.info


0
0