6 листоп. 2018 14:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

39

0

У Вінниці лікарям покажуть медичні заклади, які увійшли до Північного госпітального округу

У Вінниці лікарям покажуть медичні заклади, які увійшли до Північного госпітального округу

 Північний Госпітальний округ охоплює наданням медичної допомоги майже 960 тисяч населення. 


У Вінниці лікарям покажуть медичні заклади, які увійшли до Північного госпітального округу

 6 листопада у Вінниці відбулося засідання госпітальної ради Північного госпітального округу. Цим засіданням члени госпітальної ради завершують об’їзди лікарень, які увійшли до Північного госпітального округу. У Вінниці лікарям покажуть роботу міської клінічної лікарні №1, міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, Центру матері та дитини, а також кардіоцентру. Саме ці заклади можуть надавати спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в межах Північного госпітального округу.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Міський голова Сергій Моргунов під час засідання госпітальної ради зазначив, що медична реформа, важлива, але водночас болюча. І головна мета, якої при цьому слід досягти – покращення якості послуг. Зокрема, що стосується лікувальних закладів вторинного рівня.

«Якщо говорити про вторинний рівень, і зокрема про Північний госпітальний округ, то тут необхідно збалансовано відпрацювати ситуацію щодо надання медичних послуг населенню.  З 2016 року ми зрозуміли, що потрібно звернути увагу на вторинний рівень. За останні два роки по обласній лікарні М. Пирогова зроблено великі зміни в частині хірургічного корпусу - при підтримці Уряду виділено субвенцію  державного бюджету на закупівлю обладнання, а фактично 10 років цей корпус будувався. За кошти міського бюджету, у розмірі 45 млн грн, ми змогли капітально відремонтувати і забезпечити найсучаснішим обладнанням в регіоні відділення анестезіології і реанімації у першій міській лікарні. Облаштували там дві операційних, дев’ять ліжок, на сьогоднішній день в цих операційних проводять операції на відкритому серці. Це вже говорить про той рівень, який надає можливість нашим спеціалістам якісно надавати медичну послугу.

Якщо говорити про лікарню швидкої медичної допомоги, яка має бути базовою у Північного госпітального округу, хочемо відкрити там три відділення. Будівництво проводиться за кошти міського бюджету, але без підтримки Уряду нам не можливо було б на сьогоднішній день розпочати закупівлю достатньо сучасного обладнання. Уже проведені відповідні тендерні процедури, Уряд виділив  50 млн. Думаю це буде найкраща лікарня вторинного рівня госпітального округу», - каже міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці лікарям покажуть медичні заклади, які увійшли до Північного госпітального округу

Аудит функціональних потужностей лікарень, які входять у межі округу, необхідні для розробки багаторічного плану розвитку госпітального округу. Адже заклади повинні відповідати певним кваліфікаційним вимогам, щоб забезпечити якість і своєчасність надання вторинної (спеціалізованої) та екстреної медичної допомоги населенню.

Довідка:

Північний Госпітальний округ охоплює наданням медичної допомоги майже 960 тисяч населення. До його складу входять заклади охорони здоров’я, які забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) медичної  допомоги населенню. Це - 38 адміністративно-територіальних одиниць (4 міста обласного підпорядкування (Вінниця, Жмеринка, Козятин, Хмільник), 12 районів та 22 об’єднаних територіальних громади).

Вінниця.info