9 груд. 2010 10:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

42

0

У Вінниці люди з обмеженими фізичними можливостями довели, що вони здатні досягати успіху

У Вінниці люди з обмеженими фізичними можливостями довели, що вони здатні досягати успіху

У Вінниці створено шість фільмів «Дорога до успіху» про людей з обмеженими фізичними можливостями, які досягли успіху


У Вінниці люди з обмеженими фізичними можливостями довели, що вони здатні досягати успіху

У Вінниці створено шість фільмів «Дорога до успіху» про людей з обмеженими фізичними можливостями, які досягли успіху у різних сферах суспільного життя.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, у Вінниці протягом півроку діє проект «Повноцінний успіх». Його втілювали у життя Благодійний фонд «Подільська громада» та громадська організація «Гармонія» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Результатом цього проекту стало створення шести фільмів «Дорога до успіху» про людей з обмеженими фізичними можливостями, які досягли успіху у різних сферах суспільного життя.

Також розроблено та надруковано методично-інформаційний посібник, буклет «Повноцінний успіх», де розповідається про можливості навчання та працевлаштування для людей з особливими потребами.

Метою проекту є зміна ставлення роботодавців до працівників з інвалідністю і зруйнувати стереотип про те, що людина з обмеженими фізичними можливостями не може повноцінно працювати і бути корисною підприємству чи організації. «Частина людей з обмеженими фізичними можливостями можуть бути не лише споживачами соціальних послуг, а й платниками податків. Багато людей з інвалідністю мають освіту і є гарними фахівцями, але те, що вони пересуваються не так як усі, на думку роботодавців, може додати клопоту. Тому, дуже важко влаштуватись на роботу, якщо маєш проблеми із пересуванням», - сказала голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман, запропонував створити програму, яка б допомагала аналізувати кількість робочих місць, де працюють люди з обмеженими фізичними можливостями. «Сьогодні завдання суспільства і вінницької громади загалом - створення всебічних умов для адаптації людей, які мають дещо інші можливості і потреби. Сьогоднішня тема досить актуальна і я думаю, що сьогодні можуть бути напрацьовані ті рішення, які зможуть стати основою наших спільних дій в подальшому, як в приватному так і державному секторі», - вважає В.Гройсман.

 

ВИННИЦА.info


0
0