25 серп. 2016 14:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

184

0

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи

У Вінниці малюють мурал про царство знань 


У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи

Картина-мурал з аркою та книгами зявиться на будівлі школи №34 на вулиці Квятека. Художники називають свою роботу «Місто знань».

Автор проекту Олександр Марченко розповів Вінниця.info, що зараз малює ескіз майбутньої картини. За контурами-відмітками планує намалювати арку у 3D-зображенні, а в неї будуть вписані книжки, роботу буде виконано в теплих кольорах.

«Зараз роблю розмітку, потім будуть наноситися фарби. Цей проект розроблявся на комп’ютері, потім переводився у творчу основу до реалізації. Сподіваюся, що до першого вересня завершимо», - каже Марченко.

Допомагати Марченку у роботі будуть вінницькі художники. Мурал на фронтоні школи – це 5-тий по рахунку проект у Вінниці, коли будівля стає пленером для творчих майстрів. Якщо погода та об’єми робіт не дозволять доробити вуличну прикрасу до вересня, жителі району гарантовано побачать картину у День міста. 

«Проект відбувається в межах «VIN-ART-CITY» – розвивального проекту до дня міста Вінниці. спочатку була ідея зробити дерево знань, але ми подивились, дуже багато шкіл мають подібні малюнки. Навіть у Жмеринці є дерево знань. І ми вирішили, так як все ж таки День міста і проект присвячений місту, поміняли назву проекту і це буде «Місто знань». Місто Вінниця - це місто, де процвітає наука, культура, освіта. Позиціонуємо наше місто, як таке, що сприяє розвитку. Тут буде тріумфальна арка знань», - розповідає керівник проекту «VIN-ART-CITY» Олександр Никитюк.

Мурал у мікрорайоні Вишенька художники роблять вперше. Кажуть, раді, що на новому місці можуть передовсім послужити дітям.

«Було запропоновано декілька стін, навіть стіна «Міської думи» на Майдані Незалежності, але вирішили, що та стіна сама по собі історична, тому шукали нові. Незвичний вибір – школа на Вишеньці, які якраз утеплили. Тут школярство, більш цікаво…  Дітям буде цікаво бачити малюнок, фотографуватися біля нього. Малюнок розташований на школі №34, але його буде видно і учням та вчителям школи №35. Таким чином, він буде працювати на дві школи», - каже Никитюк.

Автор проекту розповів, що незабаром до Вінниці мають приїхати художники з Республіки Чехії та будуть малювати наступну картину на будівлі, де зараз розташована ВІНТЕРА.  

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи - фото 2

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи - фото 3

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи - фото 4

У Вінниці малюють «триповерхове» графіті на фасаді школи - фото 5

Нагадаємо, у Вінниці зaвершили мaлювaти ще один мурaл. Нa бaгaтоповерхівці зa aдресою Гоголя, 1 тепер крaсуються велетенські соняшники з птaхaми. У Вінниці з’явився свій «Стaрий Aмстердaм» з 3D-мaлюнкaми тa Янгол-охоронець. А трансформаторну підстанцію на Коцюбинського прикрасили абстракцією Бугу.

Вінниця.info