25 лип. 2018 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

134

0

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото

 Вінницька родина зістригла коси на підтримку хворої дівчинки


У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото

 Оксана Мельник з Вінниці та дві її маленьких доньки зістригли свої коси. Жінка та дівчата зробили це свідомо - на знак підтримки землячки. У 7-річної Іринки Химич рідкісна хвороба – прогерія. Подібний недуг виявили лише 350 людей у світі, він проявляється в передчасному старінні. Нині таких є 70. Іринка єдина в Україні. 

«Ми здружилися з родиною Іринки. Бо в наших родинах хворі діти. Хвороба нас об’єднала і ми підтримуємо один одного в зборі коштів (у старшої донечки Маринки виявили епілепсію, яку повністю вилікувати неможливо, проте можна її підлікувати й не давати прогресувати). Коли розмовляла з Іринкою, часто від неї чула, що люди на неї дивно дивляться. Бо у маленької через хворобу не росте на голові волосся. З місяць тому я їй пообіцяла, що зроблю сюрприз. Знайшла перукаря, який взявся мене підстригти практично наголо, лишилося лише 3 міліметри від мого каре. Коли дізнався, що я таким чином намагаюся підтримати хвору дитину, грошей не взяв», - розповідає Вiнниця.info Оксана Мельник.

За місяць, після зміни іміджу мами, зістригти своє волосся вирішили і дві неповнолітні доньки Оксани.

«Першою про це заявила менша. Я пояснила, що їй це поки непотрібно. Пізніше вже і старша попросила. Я зачекала деякий час, щоб пересвідчитися, що це не просто слова. А свідоме рішення підтримати іншу дівчинку. І тільки тоді погодилася», - продовжує Оксана.

Стригла дітей Оксана Мельник власноруч.

«У знайомого попросила машинку. І у нас дома все сама зробила. Після стрижки ми пішли в гості до Іринки. Коли вона побачила нас всіх трьох лисими, то аж розплакалась. Потім плакали ми всі», - не стримує емоцій Оксана.

За словами Оксани, незвичні жіночі стрижки привертають увагу перехожих та незнайомців.

«Поки була «лиса» тільки я, ще було так-сяк. А от коли ще й діти, ми привертаємо дуже багато уваги. Але, можу зауважити, що сприймається людьми інакше. Більш лояльно. У дітей з їх однолітками взагалі немає непорозумінь. Поки була лише я така, люди дивувалися, чому у мене немає ще татуювання, або «тунелів» у вухах. А коли ми з’являємося на людях ще й з Іринкою, то тоді взагалі стає зрозумілим, яку мету несла собою наша зміна іміджу», - пояснює Оксана.

Своїм сімейним флешмобом Оксана з дочками намагаються привернути увагу до загалу. Аби і ті підтримали Іринку Химич. Для лікування дівчинці щодня необхідні чималі кошти. У кого є бажання допомогти, гроші можна переказувати на картку матері дівчинки Діани Химич: 4149-4978-6719-3940 «ПриватБанк».

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото 

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото - фото 2

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото - фото 3

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото - фото 4

У Вінниці мати власноруч підстригла «наголо» маленьких донечок на підтримку хворої дівчинки. Фото - фото 5

Довідка.

Прогерія (грец. Προσ- - понад, γέρων - старий) - один з рідкісних генетичних дефектів. При прогерії виникають зміни шкіри і внутрішніх органів, які обумовлені передчасним старінням організму. Класифікують дитячу прогерію (синдром Гетчінсона (Хатчінсона) -Гілфорда) і прогерію дорослих (синдром Вернера).

Вiнниця.info