15 січ. 2016 13:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Афіша Вінниці
0

82

0

У Вінниці на День Соборності масово заспівають гімн

У Вінниці на День Соборності масово заспівають гімн

 Як відзначатимуть День Соборності на Вінниччині


У Вінниці на День Соборності масово заспівають гімн

 22 січня Вінниччина відзначатиме День Соборності України. Традиційно в області на Вінниці пройдуть чимало мистецьких і патріотичних акцій.

Про граму святкувань 15 січня обговорили представники міської ради і облдержадміністрації.

Так в.о. директора Департаменту, заступник директора-начальник відділу культурно-мистецьких закладів Вінницької міської ради Ганна Ковальчук зазначила, що у Вінниці до Дня Соборності України планується проведення: флешмобу «Єдина країна», патріотично літературних вечорів, фотовиставки «З Вінницею в серці», музичного флешмобу «Заспіваймо гімн України разом», змагання з зимових видів воєнно-спортивних єдиноборств, випуски радіогазет «День Соборності: історичний нарис»

У Вінниці на День Соборності масово заспівають гімн

У свою чергу заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк дав доручення керівникам структурних підрозділів відповідальних за виконання відповідного розпорядження забезпечити проведення в області урочистого засідання представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, політичних формувань, громадських організацій, трудових колективів, громадськості області; покладання гірлянд до Меморіальних дощок І-му Уряду України, Дмитру Марковичу, пам’ятного знаку Небесної сотні та Героям АТО, Меморіалу Слави; проведення святкового концерту 22 січня за участю майстрів мистецтв і аматорських колективів області, а також богослужіння та молебні в храмах за єдність України.

У Вінниці на День Соборності масово заспівають гімн - фото 2

Окрім того, за словами заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, до участі в урочистих заходах планується запросити учасників АТО, волонтерів і подякувати їм за їх внесок у боротьбу за незалежність нашої держави.

Зазначимо, що в області також планується проведення книжкових, художніх та фотовиставок, засідань «круглих столів», науково-практичних конференцій; у навчальних закладах області семінарів, позакласних читань з історії України, тематичних уроків історії та української літератури, бесід, годин спілкування, виставок в шкільних бібліотеках.

ВИННИЦА.info