1 квіт. 2016 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

47

0

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію

 У Вінниці від реконструюють каналізаційно насосну станцію, яка забезпечує відведення стоків з центру і частково старого міста


У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію

 До 1 травня має завершитись перший етап реконструкції каналізаційно-насосної станції, яка розміщується по вулиці Князів Коріатовичів (колишня вулиця Свердлова).

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

За час її безперебійної роботи, а це майже 60 років, станція конче потребувала модернізації, адже устаткування вже зношене, а подальша експлуатація не дозволяє гарантувати надійну роботу та відсутність аварійних ситуацій, що можуть призвести до негативних екологічних наслідків.

Сьогодні потужність КНС 36 тис. м3/добу. Враховуючи, що місто за радянських часів почало стрімко розбудовуватися, у 1985 році на об’єкті встановлено 5 насосних агрегатів. На той час вони були досить потужними і планувалися з великим запасом на розвиток. З цих п’яти агрегатів в постійній роботі знаходиться два, в години пік – три. Два насоси в резерві.

Наразі поки що стоки йдуть ще через старе устаткування каналізаційно-насосної станції (КНС). Адже реконструкція об’єкту є дуже трудоємкою та дороговартісною. Її було розпочато ще минулого року, а за місяць планується завершити перший етап реконструкції.

Для забезпечення надійного водовідведення стічних вод проектом реконструкції передбачено замінити існуючі насосні агрегати на 3 сучасні типу Wilo ЕМU FA 30.78D з пристроями плавного пуску. В роботі знаходитиметься один насосний агрегат, в години пік - 2. Окрім того, реконструкція включає спорудження нового приймального резервуару, який унеможливить ризики забруднення навколишнього природного середовища, зокрема Південного Бугу.

«Об’єкт було збудовано ще в 1959 році. Зрозуміло, що його обладнання морально і матеріально застаріло та потребувало термінової модернізації. Що ми і робимо разом із Фондом регіонального розвитку та обласною державною адміністрацією. Але ми повинні розуміти, що ця КНС працює для вінничан і для Вінниці, - каже міський голова Сергій Моргунов. - Враховуючи, що станція знаходиться біля річки, її модернізація дасть можливість не забруднюючи Південний Буг ефективно відправляти стічні води на очисні споруди. Ця станція одна із найпотужніших в центральній частині міста. Нове обладнання встановлюється достатньо ефективне та сучасне. КНС потребує ще додаткових капіталовкладень, над чим ми і будемо спільно в подальшому працювати».

За словами заступника керівника «Вінницяоблводоканалу» Олега Шведова, загалом на території міста знаходиться 18 насосних станцій, три з них є вузловими. І КНС, яка сьогодні модернізується, є однією з цих трьох станцій. Відведення стоків через старе обладнання буде відбуватися, поки нову станцію не «зав’яжуть» зі старою трубопроводами, автоматикою та диспетчеризацією. І навіть після повного завершення робіт стару станцію залишать як резервну.

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію 

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію - фото 2 

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію - фото 3 

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію - фото 4 

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію - фото 5

У Вінниці на Коріатовичів відреконструюють каналізаційно-насосну станцію - фото 6 

ВИННИЦА.info