7 берез. 2017 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

51

0

У Вінниці на лічильники встановлюють антимагнітні пломби, щоб споживачі не крали воду

У Вінниці на лічильники встановлюють антимагнітні пломби, щоб споживачі не крали воду

 У Вінниці встановлюють антимагнітні пломби на лічильники води


У Вінниці на лічильники встановлюють антимагнітні пломби, щоб споживачі не крали воду

 КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» з метою запобігання розкраданню гарячої води з березня 2017 починає встановлювати на прилади обліку пломби-індикатори магнітного впливу. Якщо лічильник оснащений таким засобом, то досить легко довести факт втручання в роботу механізму.

Про це повідомляє група по роботі ЗМІ та громадськістю КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Пломба-індикатор встановлюється (наклеюється) працівниками КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» на чисту, суху поверхню корпусу лічильника гарячої води за температурі повітря не нижче +5 градусів.

Кожен індикатор магнітного впливу має свій індивідуальний порядковий номер і сертифікується в установленому порядку. Факт встановлення пломб-індикаторів зазначають в акті про пломбування або в іншому документі, що підтверджує факт встановлення таких індикаторів на лічильник гарячої води, який складається в двох примірниках: один для КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», інший - для споживача.

Пломба обладнана капсулою зі спеціальною рідиною, чутливою до магнітного поля, яке перевищує 100 мТл. Спочатку суспензія в капсулі має вигляд чорної цятки діаметром 1,5-2 мм. Якщо відбувається навіть короткочасний вплив магнітного поля на лічильник, то рідина розповсюджується по всій ємності, показуючи, що застосовувався магніт. Також пломбу неможливо тимчасово видалити з корпусу лічильника, оскільки при знятті руйнується липка поверхня і з’являється надпис «Open void» («відкрито»).

Дані факти свідчать про спробу споживача порушити нормальний режим роботи приладу обліку за допомогою магніту. У цьому випадку споживач несе відповідальність згідно з діючими нормативними документами.

Пломби-індикатори встановлюються за рахунок КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго». Технічний нагляд здійснюється працівниками теплового підприємства. Роботи зі встановлення індикаторів магнітного поля теплове підприємство розпочинає з березня 2017.

Вінниця.info