15 листоп. 2016 11:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

130

0

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби

 Підозрілий чорний дипломат, у якому запідозрили вибухівку, викинули на смітник


У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби

 Вранці 15 листопада у Вінниці по вулиці Шевченка біля під’їзду будинку №29 двірник виявила чорний дипломат з кодовим замком, викликали спецслужби щоб перевірити вміст кейсу.

«Якраз прибрала, виляла воду. Помила руки, а тут дивлюся, у куточку стоїть дипломат. Я його спочатку не помітила, бо з того боку, як ідеш з вулиці, не видно було. Роздивляюся, а він такий, у гарному стані. Не новий, але виглядає пристойно. Я туди-сюди ходила. Думала, може, хтось забере. Боюсь оставляти, бо скажуть, що я взяла. Може, там гроші у когось. То я так тут і крутилася. Якраз мій майстер прийшла. Я її й питаю, що будемо робити? Вирішили подзвонити керівникам. Там нам порадили поліцію викликати. І ще сказали, щоб самі нічого не брали.

Хлопці приїхали, подивилися. Якийсь поприходив у касці, з якимось приладом вимірював. Що там було, я не бачила, бо злякалася і відійшла далі. А потів поліцейські кличуть мене, заспокойтеся, кажуть. Тут нічого немає. Він взагалі пустий був, але закритий на кодовий замок. То я той дипломат на смітник і викинула», - розповіла місцева прибиральниця, представитися відмовилася.

Огляд підозрілого предмету довго не тривав. Людей не евакуйовували. Виклик розцінили, як хибний. Проте люди перелякалися. Як з місця поїхали правоохоронці та рятувальники, жваво почали обговорювати ситуацію.

«А я подумала, що це у когось квартиру ограбили», - коментує з балкону сусіднього будинку пенсіонерка.

«Може, хтось з жильців забув. А може, хтось у когось вкрав той дипломат, а сюди його тихенько поставив. Та й все. Може ж таке бути», - приєднуються до розмови два працівника котельні, що знаходиться у дворі.

Правоохоронці просять, якщо громадяни помітять підозрілі предмети, одразу звертатися у відповідні структури.

«Добре, що люди одразу подзвонили. Це пильність та правильна реакція. У випадку, підозри варто одразу звертатися до поліції, або на «гарячу» лінію УСБУ Вінниччини за телефоном : (0432) 53 13 09», - зауважила Ірина Алєксєєва з прес-центру УСБУ у Вінницькій області.

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 2

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 3

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 4

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 5

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 6

У Вінниці на Слов’янці через чорний дипломат викликали спецслужби - фото 7

Вінниця.info