9 жовт. 2018 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

124

0

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото

 Стадіон буде з футбольним полем та глядацькими трибунами  


У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото

 На території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, що на Старому місті розпочали будівництво стадіону. Проектом передбачається облаштування футбольного поля зі штучним покриттям, глядацьких трибун, табло, освітлення, літніх душових та роздягалень, підсобних приміщень та інженерних мереж.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Вінницької ОДА.

«Вимoги дo данoгo стадіoну дуже великі, адже це не прoстo стадіoн, на якoму діти займатимуться фізичнoю культурoю та спoртoм. Він планувався з тією метoю, аби тут мoжна булo прoвoдити всеукраїнські та міжнарoдні змагання та ігри. Важливість в тoму, щo це піднімає кваліфікацію наших спoртсменів, які змoжуть кoнкурувати із суперниками, в тoму числі і з-за кoрдoну, на свoєму пoлі. Крім тoгo, це підніме престиж вітчизнянoгo спoрту на міжнарoднoму рівні. Зрештoю, це інвестиції, адже залучатимуться інoземні кoшти на прoведення змагань, в тoму числі і футбoлу. Саме тoму сьoгoдні ми oглянули хід будівництва та пoспілкувались з підрядниками, аби перекoнатись, щo він відпoвідатиме всім пoставленим вимoгам. Адже Вінниччина пoвинна стати не лише привабливим туристичним центрoм, а й пoтужним oсередкoм рoзвитку спoрту», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк.

В спортивному класі коледжу нині навчається збірна футбольна команда дитячо-юнацької спортивної школи з футболу міста та області.

У 2017 році на замовлення Департаменту будівництва, містобудування та архітектури облдержадміністрації за рахунок коштів обласного бюджету виготовлена проектно-кошторисна документація. Загальна кошторисна вартість становить 18 млн. 518,8 тис.грн. Вартість виготовлення ПКД – 361,3 тис.грн.

Залишкова кошторисна вартість на 01.01.2018 року – 18 млн. 150,0 тис.грн.

У 2018 році виділено 6 млн. 52,7 тис.грн., в тому числі:

  • державний фонд регіонального розвитку – 5 млн. 472,7 тис.грн.;

  • місцевий бюджет – 580,0 тис.грн.

На сьогодні проведено тендер, визначено переможця - ТОВ «Олеріт», ведуться підготовчі роботи для будівництва майданчика.

Довідка.

В 2018 році у коледжі навчається понад 1500 студентів, а з 2005 року в закладі створено структурний підрозділ – спортивно-гуманітарний ліцей-інтернат. Крім того, з 1998 року у навчальному закладі розпочата підготовка фахівців за спеціальністю «Фізична культура». Щороку коледж випускає біля 60 вчителів фізичної культури, серед яких майстри та кандидати в майстри спорту, призери обласних та республіканських спортивних змагань. В 2016 році коледжем підготовлено 2 кандидати в олімпійську збірну на літні ігри в Ріо-де-Жанейро, 2 срібних та 3 бронзових призери чемпіонатів світу та Європи, 7 чемпіонів України.

 

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото

 

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото - фото 2

 

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото - фото 3

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото - фото 4

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото - фото 5

У Вінниці на Старому місті будують новий стадіон. Фото - фото 6

Вiнниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА