22 лют. 2017 17:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

71

0

У Вінниці на водія-рекордсмена по керуванню у нетверезому стані за рік склали 10 протоколів

У Вінниці на водія-рекордсмена по керуванню у нетверезому стані за рік склали 10 протоколів

Суддя приймав рішення передати справу порушника трудовому колективу


У Вінниці на водія-рекордсмена по керуванню у нетверезому стані за рік склали 10 протоколів

Однією з найболючіших проблем Вінниці Редван Усеінов,  начальник  патрульної поліціїназиває керування автомобілем у нетверезому стані. За рік роботи, працівники його відомства, склали  1772 протоколи по статті 130-тій.

«Якщо взяти калькулятор, За рік то це буде майже 5% за добу. У будній, чи вихідний день. В середньому», - зауважує Усеінов. – Стаття  130-та виключно розглядається судом. От по  статті 21 частина 6 адміністративного кодексу України, який до речі адаптований ще у 1970 році, суддя приймає рішення передати справу порушника, трудовому колективу. Не самому судді розглянути, а колективно, у якомусь ФОПі. А там  порушнику   роблять йому товариське зауваження.  За те, що він керував у стані алкогольного сп’яніння. З нетверезим водієм інспектору потрібно 3-6 годин. Про наслідки, які б могли бути через те, що водій був неадекватний, взагалі можна промовчати. Взагалі, штраф, а він передбачений у межах  10 тисяч гривень,  а його присуджують сплатити взагалі одиницям.  У нас навіть є такий водій, якого за рік під «мухою» за кермом перепиняли десять разів! А він виходить з залу суду без будь-яких проблем. Тому, боротися з такими водіями нам досить важко, вони відчувають себе досить спокійно, адже знають, завжди можуть вийти сухими з води. Проблему цю необхідно долати комплексно».

За законом, на виявленого та задокументованого водія, який керував авто у нетверезому стані, підлягає накладення штрафу від п’ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на строк від одного до двох років.  

Вінниця.info