29 квіт. 2015 16:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

101

0

У Вінниці обговорювали, як об’єднати українське суспільство

У Вінниці обговорювали, як об’єднати українське суспільство

 Метою заходу стало спілкування вінничан у формі діалогу, який так необхідний для об’єднання суспільства


У Вінниці обговорювали, як об’єднати українське суспільство

 29 квітня у вінницькій Галереї «Інтершик» відбувся круглий стіл «Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє».

Про це інформує прес-служба Подільської агенції регіонального розвитку.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олена Захарова представила учасникам заходу результати соціологічних досліджень щодо оцінки конфліктної ситуації в Україні, історичних подій та особистостей, культурних та ціннісних орієнтирів, регіональних особливостей, а також шляхів об’єднання українців.

Метою заходу стало спілкування вінничан у формі діалогу, який так необхідний для об’єднання суспільства.

За словами Захарової, зародження практики діалогів в Україні почалося в 2013 році, до того культура діалогу не могла актуалізуватись.

В українському суспільстві питання діалогу надзвичайно складне. Від Майдану до Одеської та Іловайської трагедії відзначалась слабка підтримка діалогових ініціатив.

Діалоги дуже важливі. Вони допомагають нейтралізувати високий рівень агресії, звести сторони конфлікту в «мирній» атмосфері. Завдяки ним пропаганда і вплив агресора не матимуть шансів формувати думки українців.

Результати соціологічного опитування Подільського регіону показують, що 57 % подолян вважають актуальними державну політику примирення.

Учасниками дискусії стали громадські активісти, журналісти, представники місцевої влади, депутати міської ради, студенти та викладачі Донецького національного університету і Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

 У Вінниці обговорювали, як об’єднати українське суспільство

ВИННИЦА.info