15 верес. 2018 11:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

147

0

У Вінниці очікують на прем’єру вистави, яку в Києві покажуть на місяць пізніше

У Вінниці очікують на прем’єру вистави, яку в Києві покажуть на місяць пізніше

 Чому "Про що знаю тільки я" спочатку покажуть у Вінниці, розповідає її автор та актор Тарас Постніков


У Вінниці очікують на прем’єру вистави, яку в Києві покажуть на місяць пізніше

2 жовтня у Вінниці відбудеться прем’єра музично-драматичної вистави «Про що знаю тільки я». Ідея вистави належить актору театру і кіно, Заслуженому артисту України Тарасу Постнікову. Ннад втіленням цього проекту також працювала ціла команда професіоналів. Тарас грає у цій виставі всі ролі, всіх найрізноманітніших персонажів. У моновиставі показане загадкове, різноманітне та непросте життя українських кобзарів та лірників, а також період гоніння на них, та майже цілковитого знищення.

«Це буде не літературний монтаж. Не концертний виступ. Не виступ читця під музику. А саме вистава. Там будуть ігрові драматичні сцени, оригінальна стилізована хореографія. Проза і вірші. У виставі будуть і гумористичні моменти і трагічні. Це вистава про любов, про силу людського духу, про жагу до життя, яке в решті решт перемагає! Кобзарів та лірників, і взагалі представників української культури знищували, висилали до Сибіру, але деяким на диво вдавалось повернутись до України. Всі знають про трагедію харківського з’їзду кобзарів, які прибули з всієї України, а їх просто розстріляли за наказом Радянської влади. Але мало хто знає про життя тих людей. про їх побут. Мало хто знає і про те, що у кобзарів, бандуристів і лірників існувала своя таємнича, секретна мова, яку розуміли тільки вони, і використовували тільки у спілкуванні між собою! Ця мова називалась «Лебійська мова». Доречі багато слів сучасного музичного сленгу походить саме звідти», - розповів Вінниця.info у ексклюзивному інтерв’ю Тарас Постніков.

Вистава «Про що знаю тільки я» – це низка, калейдоскоп постійно змінюваних образів.

«Розповідь про різних людей, які жили у той період. Які навіть не були між собою знайомі. Історії життя героїв були зібрані із записів сучасників, та письмових спогадів тих, хто все це пережив. Звичайно для створення повноцінного спектаклю, весь зібраний матеріал був художньо опрацьований і осмислений. Але основне це те, що вся ця історія розповідається з точки зору сучасної людини, це погляд нашого сучасника на ці не такі вже і далекі від нас часи і події. Вистава музично-драматична, і тому, звичайно у виставі буде багато музики, пісень як акапельно, так і у супроводі старосвітської кобзи та колісної ліри. У виставі повністю ЖИВИЙ ЗВУК, і грати на музичних інструментах також буду я», - продовжує Тарас. - «Кобзу і ліру зробив мені майстер українських автентичних музичних інструментів, мій хороший товариш ще зі студентських років. Пам’ятаю, що кобзу мій друг зробив мені майже в подарунок, коли я вчився на 3-му курсі театрального інституту, за символічну плату у 30 доларів та мішок картоплі. Гроші ми разом прогуляли, а картоплю разом з’їли»

У Вінниці очікують на прем’єру вистави, яку в Києві покажуть на місяць пізніше

Прем’єру «Про що знаю тільки я», Тарас Постніков вирішив провести саме у Вінниці, місяцем раніше, ніж у Києві.

«Вінниця для мене також рідне місто, хоч народився я у місті Суми. У мене взагалі три рідних міста: в Сумах я народився, в Вінниці виріс, а отримав професію в Києві. Я виріс в акторській сім’ї, мої батьки актори . Вони заслужені артисти України, і працюють у Вінницькому Академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Садовського. А цей театр для мене рідний тому, що ще будучи хлопчиком, я зіграв у ньому свою першу роль Онука у виставі «Крик журавля». Як музикант також почав свій шлях у Вінниці. Закінчив Вінницьке музичне училище імені Миколи Леонтовича по класу флейти», - підкреслив Заслужений артист.

Прем’єра музично-драматичної вистави «Про що знаю тільки я» відбудеться 2 жовтня о 18:30 у Вінницькому Академічному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Садовського.

У Вінниці очікують на прем’єру вистави, яку в Києві покажуть на місяць пізніше - фото 2

Довідка: Тарас Постніков зіграв у багатьох виставах Національного Академічного драматичного театру ім. І. Франка, театральної компанії «Бенюк і Хостікоєв» і антрепризі Є. Паперного. У його доробку 29 кінофільмів, з яких 4 головних ролі. Найвідоміші серед них, це роль Славка Сидоренка у фільмі видатного кінорежисера Григорія Кохана «Тупік», і роль Шептицького у фільмі «Владика Андрей» відомого режисера Олеся Янчука.

Офіційний сайт Тараса Постнікова: taraspostnikov.com.ua

Вінниця.info