20 груд. 2016 17:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

111

0

У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями

У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями

З Чугуєва до Вінниці вже доставили літаком-реанімацією  12 бійців, сьогодні очікують ще один борт  


У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями

 У Вінниці планують прийняти ще один борт з пораненими.

«Відомо, що бійців мають прийняти вінницькі військові медики. Проте, яка кількість та коли це може статися, невідомо», - пояснив начальник прес-служби ПС ЗСУ Роман Юрчило.

Нагадаємо, вчора, 19 грудня з Чугуєва літаком-реанімацією до Вінниці доставили  12 бійців.  У хлопців загалом вогнепальні, кульові, осколкові поранення. Найбільше уражені кінцівки.

«Відбулася аеромедична евакуація. Вперше на моїй пам’яті, безпосередньо з лінії зіткнення. З військово-мобільних госпіталів, минаючи госпітальні бази. Постраждалі хлопці переліт перенесли добре. Було два госпіталізовано в середній ступені важкості, в реанімаційне відділення», - каже начальник травматологічного відділення військового-медичного Центру ВПС України Олександр Фомін. 

Військового лікаря перепинили якраз за кілька хвилин до початку операції. Той поспішав оперувати 24-річного бійця, якого також доправили вчора з Донеччини. 

«Будемо проводити повторну хірургічну обробку вогнепальних поранень стегна, передпліччя та стегна», - пояснив Фомін.

У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями

До відділення, де знаходяться поранені, наразі не пускають. У лікарні карантин. До того ж, медики зауважують, хлопці у поганому психологічному стані. Восьмеро з них лежать в травматології. Проте на вулиці вдалося поспілкуватися з одним військовим, у якого важка контузія. Його доставили у Вінницю з  "Світлодарської Дуги". Він пригадує про події того дня.

«Наші гості, так звані, яких ми називаємо сепаратистами пішли на нас штурмом. Перед цим була хороша артобробка. Ми у свою чергу зробили контрудар. І настільки якісно,  що кілометр назад свої території повернули. У моїй групі було два «200-х» та  п’ять «300-х», разом зі мною. А в другій  групі також двоє загиблих, та троє поранених», - каже поранений боєць, позивний – Кідур.

У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями - фото 2

Боєць зауважує, двох з поранених, яких доправили у реанімацію, вже перевели у відділення. Усі хлопці, з якими прилетів, при свідомості.

«Найгірше було 23-річному побратиму з позивним Крук, та 42-річному Луці. У молодшого уламками ручної гранати йому посікло обличчя, руки, ноги та ребра. У старшого одну руку прострілив з гвинтівки снайпер, другу руку посікли уламки снарядів. У мене важка контузія голови. А може, і не одна. Бій розпочався о 7 ранку. Тривав практично п’ять годин. Коли ми йшли з контрударом, біля нас розривалося не менше півсотні гаубіц та мінометів», - зауважив боєць.

До Вінниці 12 бійців доправили без речей. Волонтери пропонують підтримати наших захисників. Самі поранені потребують: зарядки для мобільних, спідню, шкарпетки, великі рушники, засоби гігієнни, мочалки.

У Вінниці очікують ще один борт з пораненими бійцями - фото 3

Вінниця.info